Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη επιτυχία της Αριστεράς στα νησιά μας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 16:57

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη επιτυχία της Αριστεράς στα νησιά μας

Το αποτέλεσμα των εκλογών, παρότι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είναι ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας, δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν ένα μέλλον αναξιοπρέπειας.

Η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η κυρία Μέρκελ οφείλει να κατανοήσει ότι η πολιτική της, η πολιτική της λιτότητας έχει υποστεί μια συντριπτική ήττα.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του δίνει εντολή να ξημερώσει μια καινούργια μέρα στην πατρίδα μας, χωρίς μνημόνια βάρβαρων μέτρων, αλλά με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη σε έναν ούτως ή άλλως δύσκολο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του δίνει εντολή να πορευτούμε με στόχο τη δημοκρατική και πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας, με στόχο μια νέα Ελλάδα της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας.

Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια χωρίς την έγκριση του Ελλήνων αποτελούν πλέον μειοψηφία στον λαό. Οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία. Όσο κι αν μιλούν για εθνική σωτηρία, ο λαός μας πλέον κατανοεί και το απέδειξε στις κάλπες ότι η εθνική σωτηρία δεν περνάει μέσα από τα μνημόνια.

Το μεγάλο ποσοστό που μας έδωσε ο ελληνικός λαός μας γεμίζει αισιοδοξία και αίσθηση της ιστορικής ευθύνης σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το λαό και την πατρίδα μας. Παρά τις επιθυμίες και τις εντατικές προσπάθειες μας φαίνεται ότι, εξαιτίας του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος και της αδυναμίας σχηματισμού αξιόπιστης κυβέρνησης για την ανατροπή του μνημονίου , ένας νέος γύρος εκλογών είναι αναπόφευκτος ώστε ο λαός να εδραιώσει με τη ψήφο του μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας της αριστεράς που θα ανορθώσει την κοινωνία από το βάραθρο των μνημονίων.

Σε ότι αφορά τα νησιά μας είναι κοινή πεποίθηση ο απαράμιλλος αγώνας που έδωσαν, μαζί χωρίς ανταγωνισμούς, οι υποψήφιοι μας Παναγής Δρακουλόγκωνας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Αλέξανδρος Ταφλαμπάς. Η εκλογή της πρώτης γυναίκας και εκπροσώπου της Αριστεράς στην πολιτική ιστορία ως βουλευτή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης αλλάζουν αποφασιστικά το τοπίο και προδιαγράφουν μια εποχή αισιοδοξίας για τα νησιά μας.

Η ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο των δυνάμεων της αριστεράς κέρδισε τις καρδιές πολλών χιλιάδων αριστερών, προοδευτικών και ευρύτερα αντιμνημονιακών πολιτών.

Το Γραφείο Τύπου