ΕΛΜΕΚΙ:Λέμε όχι στην αξιολόγηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 07:45

ΕΛΜΕΚΙ:Λέμε όχι στην αξιολόγηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΜΕΚΙ Λέμε όχι στην αξιολόγηση γιατί λέμε όχι στην κατηγοριοποίηση σχολείων / μαθητών και στις απολύσεις των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προωθούν την αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα κληθούν, σύμφωνα με την εγκύκλιο 190089/Γ1/10-12-2013, να αποφασίσουν τη συμμετοχή της σχολικής τους μονάδας στην αυτοαξιολόγηση και τη συγκρότηση ομάδων εργασίας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαραίτητο το να παρθούν πρακτικά μέτρα για να απορρίψουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Οι συνάδελφοι να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις σχετικές ομάδες εργασίας και να μη συγκροτήσουν καμία ομάδα εργασίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει ανεπιφύλακτα την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για το σχέδιο Πρακτικού στις συνεδριάσεις των Συλλόγων. Να πραγματοποιηθούν άμεσα και συγκροτημένα οι συνεδριάσεις, μέχρι την Παρασκευή 17 Γενάρη. Η προσπάθεια αυτή, που γίνεται πανελλαδικά, δίνει άλλη δυναμική και στέλνει σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ. Όλα τα σχολεία μαζί, σαν μια γροθιά, όλοι οι εκπαιδευτικοί να απορρίψουμε την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και σε πρώτη φάση να μη συγκροτήσουμε σε κανένα σχολείο τις ομάδες εργασίας που προβλέπει η εγκύκλιος 190089/Γ1/10-12-2013. Γονείς και μαθητές να στηρίξουν την προσπάθεια με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Το πρακτικό που προτείνεται να υιοθετήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, σύμφωνα με την απόφαση της ΟΛΜΕ, είναι το παρακάτω:

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ........................ Γυμνασίου/Λυκείου/ΕΠΑΛ/ΕΕΕΕΚ δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.

Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Αργοστόλι 15/01/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας