ΕΛΜΕΚΙ:«ΠΑΣΟΚ – ΝΔ καταστρατηγούν το δικαίωμα του εκλέγειν μιας μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 09:16

ΕΛΜΕΚΙ:«ΠΑΣΟΚ – ΝΔ καταστρατηγούν το δικαίωμα του εκλέγειν μιας μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την ουσιαστική καταστρατήγηση στην πράξη του δικαιώματος του εκλέγειν μιας μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Το μαύρο μέτωπο ουσιαστικά απαγορεύει να ψηφίσουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία (ή άλλες υπηρεσίες) μακριά από τον τόπο που ασκούν τα εκλογικά τους καθήκοντα, όντας καταδικασμένοι σε μισθούς των 600 ευρώ.

Ενδεικτικά για την Κεφαλονιά:

 Κέντρα ετεροδημοτών δε λειτουργούν (Θα έπρεπε, λέει, οι δημόσιοι υπάλληλοι να «μαντέψουν» πότε θα γίνουν εκλογές και να φροντίζουν να έχουν κάνει σχετική αίτηση μέχρι τέλος Φλεβάρη. Και πάλι θα έπρεπε να είχε συγκεντρωθεί αριθμός άνω των 40 ατόμων ανά εκλογική περιφέρεια, ώστε να στηθεί τμήμα)!!!

 Τα εισιτήρια για τις μετακινήσεις είναι απαγορευτικά. Π.χ. Για ταξίδι από Κεφαλονιά για Θεσσαλονίκη (με καράβι – ΚΤΕΛ) και το αντίστροφο, θα πρέπει κάποιος να δαπανήσει περίπου 300 ευρώ, δηλαδή ο μισός μισθός ενός νεοδιόριστου.

 Οι εκλογικές άδειες (με βάση τη χιλιομετρική απόσταση) δεν απηχούν - για αρκετές περιπτώσεις - τις πραγματικές ανάγκες.

Οι υπέρμαχοι της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» που παθαίνουν υστερικούς σπασμούς για την υπεράσπιση του αστικού κοινοβουλευτισμού, τα κόμματα που αποφάσισαν τα πιο βάρβαρα / ακραία μέτρα – που έχουν καταργήσει κάθε δικαίωμα αλλά ορκίζονται στην πίστη τους για τις εκλογές, σπρώχνουν τους συναδέλφους στο παρακάλι για ένα εισιτήριο μέσω των γραφείων τους ή στο περιθώριο της εκλογικής μάχης. Και όπου οι συσχετισμοί είναι ιδιαίτερα αρνητικοί γι' αυτούς δε διστάζουν να παραχαράξουν το εκλογικό αποτέλεσμα μη διασφαλίζοντας, ένα κορυφαίο, υποτίθεται, συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν θέση εδώ και τώρα διεκδικώντας το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους δημόσιους υπάλληλους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

 Άμεση ρύθμιση για το ζήτημα των ετεροδημοτών, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να μπορούν να ψηφίσουν εκεί που εργάζονται.

Σε αντίθετη περίπτωση:

 Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

 Ειδικά δρομολόγια που θα καλύπτουν κάθε ανάγκη μαζικής μετακίνησης.

 Εκλογικές άδειες που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες κάθε περιοχής (π.χ. τη νησιωτικότητα του τόπου εργασίας).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μην κάνουν το χατίρι της «αποχής με το ζόρι» στην οποία τους καταδικάζουν όσοι μαύρισαν το παρόν και θέλουν να μαυρίσουν ακόμη περισσότερο το μέλλον μας. Να διεκδικήσουν το δικαίωμα να στείλουν μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης και μέσα από την κάλπη, ενάντια στις πολιτικές ΕΕ – πλουτοκρατίας – τρόικας – μαύρου μετώπου.

Αργοστόλι 26/04/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Τουλάτος Παύλος