ΕΛΜΕΚΙ: Έκοψαν τις μεταφορές των παιδιών!!!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 09:40

ΕΛΜΕΚΙ: Έκοψαν τις μεταφορές των παιδιών!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, συναγερμός!!!

Κόβουν τις μεταφορές για μια μεγάλη μάζα μαθητών, αποσαρθρώνουν τη δυνατότητα μετακίνησης ιδιαίτερα για ΕΠΑΛ και ειδικά σχολεία (το ΕΕΕΕΚ στα Φαρακλάτα δε λειτουργεί ακόμη και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περατάτων μεταφέρονται μόνο 4 - 5 παιδιά από το 15). Η πρόβλεψη της ΕΛΜΕ-ΚΙ από το καλοκαίρι για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις μεταφορές, στην οποία βάζει πλάτη και ο «ακομμάτιστος» Αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ, επιβεβαιώνεται δραματικά. Στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, η κυβέρνηση μετατρέπει τη μεταφορά των μαθητών σε ατομική ευθύνη του γονιού.

Η εξέλιξη αυτή θα συνδεθεί αναπόφευκτα με την προώθηση του νέου πιο ανταγωνιστικού σχολείου. Δημόσιες - ασφαλείς μεταφορές για όλα τα παιδιά και αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική είναι ασυμβίβαστα. Η πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ, που εγγυάται τη τζάμπα εργασία - την ημιμάθεια και τη διαφοροποίηση του αναλυτικού προγράμματος δε μπορεί να εγγυηθεί κανένα δικαίωμα. Προσαρμόζει και τις μεταφορές στη γενική στρατηγική της: τα πάντα θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Απαιτείται επαγρύπνηση, ταξική ενότητα και δράση.
• Όλοι οι μαθητές να μεταφέρονται ασφαλείς και απρόσκοπτα στα σχολεία τους. Να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που θα χάσει έστω και μια μέρα φοίτησης στο σχολείο από τα εμπόδια στη μετακίνησή του τη νέα σχολική χρονιά. Να μη δώσουν οι γονείς ούτε 1 ευρώ για τη μεταφορά των παιδιών τους.
• Να καταργηθούν η νέα και η παλιά ΚΥΑ και να αντικατασταθούν από ένα νομικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς για το σύνολο των μαθητών και ανεξάρτητα από χιλιομετρικές αποστάσεις στα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια, τα Συνδικάτα των Εργαζομένων, να οργανώσουμε τον αγώνα και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα στη μόρφωση και στη ζωή. Να δώσουμε άμεση απάντηση και για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.
Όλα τα σχολεία στο δρόμο!!!

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη
Παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο
για την παιδεία

Συγκέντρωση 10.30 το πρωί μπροστά στην πρώην Νομαρχία.

Αργοστόλι 13 Σεπτέμβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης       Γαλιατσάτος Νικόλας




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ