Απάντηση Αλιβιζάτου στην ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ για το Τραπεζάκι

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 11:15

Απάντηση Αλιβιζάτου στην ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ για το Τραπεζάκι

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ για το Τραπεζάκι και τη διαδικασία αξιοποίησής του, από το Γραφείο Τύπου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρου Αλιβιζάτου εκδόθηκε η ακόλουθη απάντηση: Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεω ν αμέσως μετά τη σύστασή του διόρισε Ειδικούς Συμβούλους, οι οποίοι αξιολόγησαν τα ακίνητα κατ'αρχήν της ΕΤΑ και μετά της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου και επέλεξαν τα ακίνητα τα οποία κατά την κρίση τους προσφέρονται για μελλοντική ανάπτυξη από το Ταμείο μέσω διαγωνισμών κλπ.

Ένα από τα πολλά ακίνητα ήταν το Τραπεζάκι. Αυτά συνέβησαν πολύ πριν ο κ. Αλιβιζάτος αναλάβει τα καθήκοντα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Παρόλα αυτά κατά την τελική σύσκεψη σχετικά με την οριστικοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑ τα οποία θα περιέρχοντο με το Ν. 4049/2012 κατά κυριότητα στους Δήμους, προσπάθησε να αφαιρεθεί το Τραπεζάκι από την κατάσταση. Όμως, συνάντησε τη σθεναρή άρνηση του Ταμείου.

Τέλος ο κ. Αλιβιζάτος δήλωσε ότι «επειδή ουδέποτε απέκρυψα από τους Κεφαλονίτες την αλήθεια, ορθώς δήλωσα ότι το Τραπεζάκι θα αξιοποιηθεί μέσω διαγωνισμού από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων».


Ετικέτες: