ΕΛΜΕ : Ελάχιστες οι φετινές μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 08:23

ΕΛΜΕ : Ελάχιστες οι φετινές μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Σπρώξιμο σε περισσότερες παραιτήσεις Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τις ελάχιστες μεταθέσεις εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο από και προς τα σχολεία του Νομού αλλά και πανελλαδικά. 

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στη συνολική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ σε βάρος των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Δένεται με την απαγόρευση νέων προσλήψεων, τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις μονίμων σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, μέσα από την ελαχιστοποίηση των φετινών μεταθέσεων, που είναι ελάχιστες ακόμη και με μέτρο τις πετσοκομμένες περσινές, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Χωρίς προοπτική κάποτε να «ξεκολλήσουν» και να βρεθούν στις εστίες τους. Στην κυριολεξία οικογένειες διαλύονται και οι συνάδελφοι σπρώχνονται με κάθε τρόπο στην «οικιοθελή» αποχώρηση. Οι άθλιοι όροι ακόμη και για την στοιχειώδη επιβίωση, με μισθό 600 ευρώ, προφανώς επικουρούν το προηγούμενο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι είναι υπόθεση όλου του λαού να διεκδικήσει μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, που θα δουλεύουν με αξιοπρεπείς όρους και με μισθό ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες τους. Η διάλυση των οικογενειών, η ουσιαστική κατάργηση των μεταθέσεων, η ελαστικοποίηση της εργασίας, το σπρώξιμο σε παραίτηση και οι απολύσεις που ετοιμάζονται, είναι άρρηκτα δεμένα με το χτύπημα του δικαιώματος της νέας γενιάς σε μια δημόσια δωρεάν παιδεία. Τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μπορούν να προστατευθούν, ώστε να παίξουν το ρόλο τους σαν παιδαγωγοί, μόνο στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής, ενός άλλου σχολείου και ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα έχουν κριτήριο το λαϊκό συμφέρον και όχι τη μεγιστοποίηση των κερδών της πλουτοκρατίας.