Η εκδήλωση της ΕΛΜΕ-ΚΙ με θέμα «Πολιτική επιστράτευση: Αστική νομιμότητα και δικτατορία του κεφαλαίου»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 00:04

Η εκδήλωση της ΕΛΜΕ-ΚΙ με θέμα «Πολιτική επιστράτευση: Αστική νομιμότητα και δικτατορία του κεφαλαίου»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μάη η εκδήλωση της ΕΛΜΕ-ΚΙ με θέμα «Πολιτική επιστράτευση: Αστική νομιμότητα και δικτατορία του κεφαλαίου» και ομιλητή το Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Γιάννη Κουρούκλη.

Ο εισηγητής παρουσίασε το ιστορικό των πολιτικών επιστρατεύσεων στην Ελλάδα, το νομικό οπλοστάσιο που αξιοποιεί το αστικό κράτος για την καταστολή των απεργιών, την ιδιαίτερη σημασία της προληπτικής επιστράτευσης, την ελαστική εφαρμογή του συντάγματος με βάση το συμφέρον της κυρίαρχης τάξης και το πώς αυτά σχετίζονται με τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους και της δικαιοσύνης. Ο λαός μόνο στο πλαίσιο της δικιάς του εξουσίας και οικονομίας μπορεί να απολαύσει απρόσκοπτα ελευθερίες και δικαιώματα για τον εαυτό του, ενώ στο υπάρχον σύστημα μόνη εγγύηση είναι το επίπεδο οργάνωσης του λαού και η όξυνση της ταξικής πάλης.

Η συζήτηση που ακολούθησε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις ήταν πλούσια και ουσιαστική. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ συνεχίζει την προσπάθεια να αναδείξει σε παλλαϊκή υπόθεση την εναντίωση στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό, που χαρακτηρίζουν την τακτική των μονοπωλίων σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης  Γαλιατσάτος Νικόλας