ΕΛΜΕ-ΚΙ: Απεργία στις 2 Απριλίου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 14:41

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Απεργία στις 2 Απριλίου

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ & ΙΕΚ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΣΕ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία – φροντιστήρια και ΙΕΚ που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ. Στην πράξη εκείνος που παλεύει για την επιτυχία της απεργίας είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνεργαζόμενα σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση και όχι η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΙΕΛΕ. Αυτό που ισχύει σήμερα στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι δραματικές εξελίξεις που δρομολογούνται είναι προπομπός για το τι θα ακολουθήσει στη δημόσια εκπαίδευση: εργοδοτική τρομοκρατία και άγρια καταστολή στην οργανωμένη συλλογική δράση για τα συμφέροντα των συναδέλφων, εργασιακός μεσαίωνας με μη εφαρμογή / κατάργηση των ΣΣΕ, ανασφάλεια, απλήρωτη εργασία και απελευθέρωση των απολύσεων. Κι όλα αυτά συμβαίνουν παντού, σε κάθε χώρο ιδιωτικής εκπαίδευσης, είτε φροντιστήριο Μέσης ή Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης είτε ΙΕΚ, Ιδιωτικό Σχολείο, Κέντρο Κατάρτισης κ.λ.π.

Την ίδια ώρα, τα κέρδη των σχολαρχών γιγαντώνονται από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, αλλά και των γονιών που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αυτά είναι αποτέλεσμα και έκφραση της πολιτικής ΕΕ – πλουτοκρατίας που εφαρμόζει το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Η κατάσταση θα οξυνθεί από την πλήρη εφαρμογή του «νέου σχολείου».

Ένα μέρος από τους συναδέλφους που σήμερα δουλεύουν στη δημόσια εκπαίδευση (ωρομίσθιοι, αναπληρωτές) σχεδιάζεται από το μαύρο μέτωπο να πεταχτούν στο δρόμο άμεσα. Όλοι οι συνάδελφοι που σήμερα βρίσκονται στα ιδιωτικά σχολειά ή φροντιστήρια θα μπορούσαν να βρίσκονται διορισμένοι σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο ή και σε άλλες δομές (π.χ. δημόσια – δωρεάν κέντρα ξένων γλωσσών) ώστε να εξασφαλίζεται πραγματικά το δικαίωμα όλων των νέων ανθρώπων στη γνώση. Η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική θέτει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος εκπαιδευτικών εκτός σχολείου. «Ρευστοποιεί» τα όρια δημόσιας – ιδιωτικής εκπαίδευσης υπέρ της δεύτερης. Επομένως, έχει στρατηγική σημασία η αλληλεγγύη και ο συντονισμός της δράσης όλων των εκπαιδευτικών σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Να γίνει αντιληπτό από όλο τον κλάδο ότι, σε τελική ανάλυση, οι όροι εργασίας και ο μισθός των μονίμων εκπαιδευτικών (και των δημοσίων υπαλλήλων) καθορίζονται από το επίπεδο μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, από το επίπεδο των ΣΣΕ στον ιδιωτικό τομέα, από το επίπεδο μισθών των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Όποιος σήμερα δεν αντιλαμβάνεται την αλήθεια αυτή και όποια πολιτική ή συνδικαλιστική δύναμη παίζει με την «ιδιαιτερότητα» και τη «διαφορετικότητα» του κάθε κλάδου αλλά και με το διαχωρισμό επιπέδων μέσα στον ίδιο κλάδο διευκολύνει την πορεία προς την εργασιακή εξαθλίωση όλων των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ και ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ.

Για αυτό:

 Να παρεμποδίσουμε τις απολύσεις αναπληρωτών – ωρομισθίων εκπαιδευτικών

 Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, ηθικά και πρακτικά, στο κεντρικό αίτημα για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς:

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες!

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που στηρίζει πλέον ανοικτά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και προχωρά σε διάλογο με τους εργοδότες! Ό, τι ακριβώς θέλουν οι σχολάρχες, η Τρόικα, η Ε.Ε., η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου! Ο καθένας να είναι μόνος του απέναντι στον εργοδότη του, να μην μπορεί να παλέψει, να δέχεται τους πιο εξευτελιστικούς όρους εργασίας!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει το πλαίσιο των έξι πρωτοβάθμιων Σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση για:

 Να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από κανένα χώρο εργασίας, να ανακληθούν οι απολύσεις. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.

 Καμία μείωση μισθού. Πλήρη ασφάλιση από την πρώτη μέρα.

 Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ. Όχι στο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων.

 Εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση!

Κάτω τα κόμματα του Μαύρου Μετώπου! Άγρια τιμωρία τους!

Αργοστόλι 31/03/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Τουλάτος Παύλος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ