O ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του Καφενείου της Καμπάνας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 15:16

O ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του Καφενείου της Καμπάνας

Το κλείσιμο μετά από δέκα πέντε χρόνια λειτουργίας του καφενείου του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΚΟΙ.Σ.ΠΕ. ΡΟΤΑ στην Καμπάνα δημιουργεί, εκτός από θλίψη, αγανάκτηση καθώς με την εξέλιξη αυτή πλήττονται τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Βαρύτατες είναι οι ευθύνες του Δήμου που άφησε την κατάσταση να επιδεινώνεται δηλώνοντας στο τέλος αδυναμία να στηρίξει οικονομικά το εγχείρημα. Η άσχημη κατάληξη ενός εγχειρήματος που, παρά τις όποιες κατά καιρούς λειτουργικές αδυναμίες του, αποτελούσε ένα παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο προσπαθούσε να ωθήσει άτομα κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων να δραστηριοποιηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες και καθήκοντα, παίρνοντας τις τύχες τους στα χέρια τους, έχει τη σφραγίδα της μνημονιακής λαίλαπας των τελευταίων χρόνων.


Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές των μνημονίων αφαιρώντας την εργασία από αμέτρητους ανθρώπους. Η τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου και οι εκπρόσωποι της – τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση- φέρουν ακέραια την ευθύνη για την έκρηξη της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας, η οποία σαρώνει τον τόπο μας, καθώς και για το κλείσιμο και την 'αποψίλωση' πολλών δημόσιων υπηρεσιών και κοινωνικών δομών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ συμπαρίσταται σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του καφενείου του Κοινωνικού Συνεταιρισμού. Η δράση των πολιτών και του λαϊκού κινήματος μπορεί να αποτρέψει πολλές από τις δυσμενείς εξελίξεις και τις περικοπές, οι οποίες πραγματοποιούνται ή πρόκειται να ακολουθήσουν, καθώς και να αποτελέσει την απαρχή της ανατροπής της σημερινής κυριαρχίας του μνημονιακού καθεστώτος, ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις προς όφελος των πολλών.

To Γραφείο Τύπου