Το πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕΚΙ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 08:06

Το πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕΚΙ

Δε σκύβουμε το κεφάλι,συνεχίζουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Το καπιταλιστικό σύστημα, σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, επιλέγει το μαστίγιο για να επιβάλλει συνθήκες γαλέρας στα σχολεία, σε όλους τους χώρους δουλειάς. Η επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα συνεχίζεται και εντείνεται. Πετάει τη μεγάλη μάζα των παιδιών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας στο δρόμο, ετοιμάζει το σημερινό και αυριανό φθηνό – ευέλικτο εργατικό δυναμικό για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, τη μεγαλύτερη κατάχτηση των εργαζομένων και μαζί το δικαίωμα σε ασφάλιση, υγεία, πρόνοια.

Οι προδοτικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, με τη στάση τους διευκολύνουν την επίθεση. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του. Με τη στάση τους τοποθετούνται, αντικειμενικά, σε όφελος της πολιτικής του κεφαλαίου και κατά του λαού. Αυτό απέδειξε και το πρόσφατο ξεπούλημα των αγώνων των εκπαιδευτικών από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ.

• Να μην περάσει καμία απογοήτευση και καμία επανάπαυση.
• Αγώνας οργανωμένος από τα κάτω, με περιεχόμενο και στρατηγικό σχεδιασμό που δεν θα αξιοποιείται για την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος, στην ίδια όμως ρότα.
• Αγώνας παλλαϊκός για τη ρήξη με την πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων.
Στο πλαίσιο αυτό κι ο αγώνας για τη μόρφωση όλων των παιδιών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών συνεχίζεται.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ μετά τη σύσκεψη με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξη των κινητοποιήσεων στην παιδεία που πραγματοποίησε την Κυριακή 12 Μάη, το μαζικό – μαχητικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 13 Μάη και το μπλοκάρισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και τη σύσκεψη μαζικών φορέων για εκδήλωση αλληλεγγύης – με συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Μάη, τη συμμετοχή στελεχών και μελών της ΕΛΜΕ-ΚΙ στην τρίωρη στάση της ΑΔΕΔΥ μέσα στην επιστράτευση την Πέμπτης 16 Μάη 12- 2 το μεσημέρι και τη μετατροπή της βραδινής συγκέντρωσης της ίδιας μέρας (που είχε προγραμματιστεί, πριν τη «στροφή» της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, για συγκρότηση απεργιακής επιτροπής και ομάδων περιφρούρησης της απεργίας) σε συλλαλητήριο στους δρόμους του Αργοστολίου, καθώς και τη συγκέντρωση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς την Παρασκευή 17 Μάη, καλεί σε συνέχιση του αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Μάη 12.30 το μεσημέρι: κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΔΕ Κεφαλονιάς, ενάντια στα «καψόνια» σε βάρος του επιταγμένου κλάδου και για την άμεση άρση της επιστράτευσης.

ΠΕΜΠΤΗ 23 Μάη, 8 μμ: συμμετοχή στην πικετοφορία του τοπικού Εργατικού Κέντρου ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Μάη, 7.00 μμ: συγκέντρωση - συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο Εργατικό Κέντρο για την παιδεία, με κάλεσμα στους τοπικούς φορείς και σε όλο το λαό και τη νεολαία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Μάη, 7.00 μμ, αμφιθέατρο 2ου – 3ου Γυμνασίου: εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Πολιτική επιστράτευση: Αστική νομιμότητα και δικτατορία του κεφαλαίου». Ομιλητής: Γιάννης Κουρούκλης, Γραμματέας Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
ΤΡΙΤΗ 4 Ιούνη, 10.30 πμ, αμφιθέατρο 2ου – 3ου Γυμνασίου: Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ-ΚΙ

Αργοστόλι 20/05/2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας