ΕΛΜΕ : Τσακίζουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 08:00

ΕΛΜΕ : Τσακίζουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη νέα πρόκληση σε βάρος της αξιοπρέπειας του επιταγμένου κλάδου των εκπαιδευτικών. Κατόπιν σχετικής κατεύθυνσης του Υπουργείου «Παιδείας», για την οποία ενημέρωσε προφορικά τους συναδέλφους μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής 17/5 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Κεφαλονιάς, οι εκπαιδευτικοί εντέλλονται να επαναλάβουν την «άσκηση ετοιμότητας» της πρώτης μέρας των πανελλαδικών. Δηλαδή, όλοι οι επιτηρητές - ανεξάρτητα αν έχουν επιτήρηση ή όχι (!!!) να μετακινηθούν από τα σχολεία στα οποία διδάσκουν στα σχολεία που έχουν ορισθεί επιτηρητές. Κρατούν τους συναδέλφους standby, εσώκλειστους σε χώρους λίγων τετραγωνικών και τους υποχρεώνουν να λύσουν οι ίδιοι, ακόμη και πληρώνοντας από τη τσέπη τους μεταφορικά, καταλύματα (π.χ. Ιθάκη) κλπ. Τους υποχρεώνουν σε κάτι τέτοιο επισείοντας τη δαμόκλειο σπάθη του παρουσιολογίου και της καταγραφής των παρόντων - απόντων από τις 6.30 το πρωί!!!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που στα σχολεία τους εκκρεμούν όλες οι διοικητικές εργασίες του τέλους της σχολικής χρονιάς αλλά και οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Η ίδια η κυβέρνηση, προκειμένου να δείξει την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», παρεμποδίζει τη λειτουργία των σχολείων την οποία επικαλείται. Έπεσαν τα προσχήματα περί ενημέρωσης για την διεξαγωγή των επιτηρήσεων και επιβεβαιώνεται η θέση που έκφρασε η ΕΛΜΕ-ΚΙ:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να τσακίσει την αξιοπρέπεια του επιταγμένου κλάδου, αξιοποιώντας τη στάση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Η πολιτική της εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του «Νόμος και Τάξη». Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό, ενώ την επίθεση συνδράμουν οι διοικήσεις εκπαίδευσης στο όνομα της τυπικότητας και της αυστηρής τήρησης της νομιμότητας».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Να μη σκύψουμε το κεφάλι.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και όλα τα συνδικάτα να πάρουν θέση και να παρέμβουν άμεσα για το ζήτημα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε

νέα κινητοποίηση

τη Δευτέρα 20 Μάη

στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

12.30 το μεσημέρι.

Να αρθεί ΤΩΡΑ η επιστράτευση

Να σταματήσει ο εξευτελισμός των συναδέλφων

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ