Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς στη Δευτεροβάθμια (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 11:39

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς στη Δευτεροβάθμια (VIDEO)

Κινητοποίηση στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε χθες η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στην εκπαίδευση.

Τα μέλη της ΕΛΜΕ συναντήθηκαν με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας κ. Δημήτρη Μαρκάτο εκθέτοντας του τα προβλήματα του κλάδου και ξεκαθαρίζοντας ότι αν και βρίσκονται σε επιστράτευση δεν θα σταματήσουν τον αγώνα.

https://youtu.be/KOjPYZhpMD8

DSC 0649

DSC 0650

DSC 0654

 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ

Το βίντεο είναι από την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, ενάντια στην τρομοκράτηση και τον εξευτελισμό του κλάδου, την ταλαιπωρία των επιτηρητών των πανελλαδικών εξετάσεων και τον ουσιαστικό εγκλεισμό τους στα σχολεία. Η κινητοποίηση έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς.
 
Για το ζήτημα στη σχετική ανακοίνωση του ΔΣ αναφερόταν τα εξής:
 
«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτο και τρομοκρατικό τον τρόπο που η κυβέρνηση «χειρίζεται» τους επιτηρητές - επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς. Κάθε χρόνο, πολύ απλά, και χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα οι επιτηρητές των πανελλαδικών ενημερώνονταν για τα καθήκοντά τους, χωρίς να εξαναγκάζονται σε επιπλέον μετακινήσεις στα σχολεία. Για αυτήν την Παρασκευή οι επιτηρητές, αιφνιδιαστικά, υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν όλοι στα σχολεία που έχουν χρεωθεί, ανεξάρτητα αν είχαν επιτήρηση ή όχι, στο όνομα της ενημέρωσής τους!!! Αρκετοί συνάδελφοι έτρεχαν να βρουν μεταφορικό, ενώ κάποιοι θα μετακινηθούν σε σχολεία με γραφεία τόσο στενά που δεν τους χωράνε καν όλους. Αποκορύφωμα είναι η μετακίνηση όσων είναι επιτηρητές στην Ιθάκη, ενώ εργάζονται και διαμένουν Κεφαλονιά, οι οποίοι έπρεπε να βρουν κατάλυμα για διανυκτέρευση στην Ιθάκη.
 
Η κυβέρνηση προσπαθεί να τσακίσει την αξιοπρέπεια του επιταγμένου κλάδου, αξιοποιώντας τη στάση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Η πολιτική της εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του «Νόμος και Τάξη». Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό, ενώ την επίθεση συνδράμουν οι διοικήσεις εκπαίδευσης στο όνομα της τυπικότητας και της αυστηρής τήρησης της νομιμότητας».
 
Παρά τη δέσμευση ότι αυτό αφορούσε την πρώτη μέρα των εξετάσεων το σκηνικό επαναλαμβάνεται και για τη Δευτέρα 20/5, με προφορική – τηλεφωνική ειδοποίηση που έγινε μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής.
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 20 Μάη (γραφεία ΔΔΕ) 12.30 το μεσημέρι.
 
Κανείς με σκυφτό κεφάλι.
Να αρθεί ΤΩΡΑ η επιστράτευση
Να σταματήσει η μαζική μετακίνηση και η ταλαιπωρία των συναδέλφων
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει