Άννα Ζαπάντη: «Ο,τι κάνουμε στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου το κάνουμε από την καρδιά μας. Ντροπή και μόνο ντροπή αυτά τα δημοσιεύματα»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 17:49

Άννα Ζαπάντη: «Ο,τι κάνουμε στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου το κάνουμε από την καρδιά μας. Ντροπή και μόνο ντροπή αυτά τα δημοσιεύματα»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Άννα Ζαπάντη η οποία αναφέρθηκε:

Στα κακόβουλα και προσβλητικά όπως τα χαρακτήρισε σχόλια, εις βάρος του ιδρύματος και της ιδίας: «Το Δημοτικό Γηροκομείο διοικείται από έντεκα άτομα, όμως όλα στρέφονται σε μένα. Το Διοικητικό Συμβούλιο το απαρτίζουν άτομα ικανά ,αξιόλογα και καταξιωμένα μέλη της κοινωνίας. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και το καλό του ιδρύματος. Έχουμε έναν πολύ καλό Διευθυντή τον κ. Διονύση Ραζή, που θέλω να τον ευχαριστώ γιατί κρατάει το ίδρυμα όρθιο και είναι ο στυλοβάτης του. Μετά από αυτόν είμαστε εμείς. Να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που δίνουν τα πάντα για τα 75 άτομα για να βιώνουν την καλύτερη περίοδο της ζωής τους.

Δεν έχουμε ούτε στημένα χαμόγελα για φωτογραφίες όπως αναφέρουν και ό,τι κάνουμε το κάνουμε από την καρδιά μας. Έχουμε φτάσει το ίδρυμα μας να είναι μοναδικό στην Ελλάδα με το λίγο προσωπικό μας που να μην υπάρχει άνθρωπος παραμελημένος.

Κατηγορούν εμένα και τον Δήμαρχο ότι δεν είμαι εκλεγμένη για να είμαι στην θέση του Προέδρου, με αποκαλούν η Αννούλα της προσφοράς, η καλοκάγαθη κλπ. Από τα ΚΑΠΗ, το ορφανοτροφείο, από όλες τις κοινωνικές δομές που έχω περάσει , έχω αφήσει το όνομα μου, γιατί το κάνω με ανιδιοτέλεια και αγάπη. Δεν περιμένω ούτε θέσεις, ούτε καταξιώσεις για να ξέρουν αυτοί που γράφουν και λένε διάφορα.

Με κατηγορούν ότι είχα εγώ 3 εκατομμύρια ευρώ και τα διαχειριζόμουν παράνομα. Ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, Διοικητικού Συμβουλίου, αυτά τα χρήματα είχαμε αποφασίσει να μείνουν στις εμπορικές τράπεζες και πετυχαίναμε το καλύτερο επιτόκιο. Για μας οι 30-40 χιλιάδες ευρώ, ήταν τα φάρμακα των τροφίμων, γιατί δεν πληρώνουν ούτε συμμετοχή για τα φάρμακα τους. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε όπως και η προηγούμενη διοίκηση. Κάναμε διαγωνισμό και όποια τράπεζα έδινε το μεγαλύτερο επιτόκιο τα κλείναμε για έναν χρόνο, δεν τα είχα σε κανένα δικό μου λογαριασμό και το Γηροκομείο δεν έχει ταμείο, τα χρήματα είναι στον Δήμο και αυτός τα διαχειρίζεται. Τα χρήματα αυτά είναι ένα απόθεμα για ώρα ανάγκης και δεν τα πειράζει κανείς. Με εντολή της Κυβέρνησης δυστυχώς τα κλείσαμε στην Τράπεζα Ελλάδος και δεν έχουμε επιτόκιο. Διερωτώμαι που είναι το μέγα σκάνδαλο. Αυτό έκανε και τον αείμνηστος Μάκης Αποστολάτος, γιατί δεν φωνάζανε τότε, ήταν Δημοτική Αρχή. Κατηγορήθηκα για την μεταφορά των τροφίμων, όποιος είχε πάει στο προηγούμενο, που δυστυχώς αυτοί που φωνάζουν ποτέ δεν έχουν δώσει το χέρι τους στον κάθε παππού με αγάπη, θα καταλάβαινε. Το Δημοτικό Γηροκομείο είναι πρότυπο αυτή τη στιγμή και οι άνθρωποι ζούν ανθρώπινα. Ξέρουμε από πού προέρχονται αυτά τα δημοσιεύματα, εκλογές έρχονται και ο κόσμος θα κρίνει. Πολιτικός δεν είμαι να μιλώ πολιτικά, όμως μεγάλωσα με αξίες και δεν μπορεί να με αγγίξει κανείς, γιατί δε θα βρει τίποτα μεμπτό ποτέ.

Γράψανε για τους θανάτους των παππούδων από κορονωιό. Παππούδες με υποκείμενα νοσήματα, με έναν υπερμεταδωτικό ιό, με τόσους θανάτους σε όλη την Ελλάδα. Δύο χρόνια κρατήσαμε το Γηροκομείο φρούριο, τους κρατήσαμε γερούς και όρθιους τότε ανεμβολίαστους. Δυστυχώς έφυγαν κάποια άτομα με βαριά νοσήματα που είχαν ειδοποιηθεί οι δικοί τους πριν να νοσήσουν ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση. Δεν πεθάνανε όμως από κορονωιό. Την περίοδο του κορονοιού δεν είχαμε ωράρια , ανοίξαμε πτέρυγα covid για να μην υπάρχει μετάδοση. Αντί να ελέγξουν και μετά να μας κατηγορούν, άρχισαν τις βολές. Ήρθαν από το νοσοκομείο με ειδικές στολές, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο νοσοκομείο, στην κ. Καλυψώ Δανελάτου, που από την πρώτη στιγμή ήρθε μέσα, οι ηλικιωμένοι θορυβήθηκαν και τους κρατούσαμε το χέρι για να νιώσουν καλύτερα, όλα αυτά κανείς δεν τα ξέρει. Έχω μάθει ότι η σιωπή είναι χρυσός, όμως κάποιοι αυτό το εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Πολλές φορές δεν απαντώ σ αυτά τα σχόλια , όμως πρέπει σήμερα να πω κάποια πράγματα. Μετά από το τελευταίο ανυπόγραφο δημοσίευμα το οποίο όπως λέει αποκάλυψε ότι στείλαμε έναν παππού στο νοσοκομείο με σημάδια εγκατάλειψης, έλλειψη περιποίησης κλπ και ότι υπάρχει έγγραφο από το νοσοκομείο, προτρέπω αυτό τον κύριο, αν και ξέρουμε ποιοι είναι, τον προκαλώ να μας στείλει αυτό το έγγραφο και να το δημοσιεύσει τώρα. Είναι 75 τρόφιμοι μέσα και είναι πεντακάθαροι και δεν έχουν ούτε σημάδι κατάκλισης. Αυτό το δημοσίευμα είναι ντροπή. Ευχαριστώ τον Διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Μαρτίνη και το προσωπικό που ασχολήθηκε από τη στιγμή που είδα το δημοσίευμα και τον ενημέρωσα και μου έστειλε έγγραφο με πρωτόκολλο, που αναφέρει ότι ποτέ δεν πήγε άνθρωπος κακομεταχειρισμένος. Θα ακολουθήσουμε την Δικαστική οδό. Αυτό το δημοσίευμα προσβάλλει και εκθέτει όλη τη Διοίκηση, την Διεύθυνση, τους προϊσταμένους, τους εργαζόμενους, τον Δήμαρχο, την οικογένεια του ηλικιωμένου, γιατί όταν αναφέρουν ένα χωριό, σε ένα χωριό έναν ξέρουν ότι είναι στο Γηροκομείο. Έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι συγγενείς εναντίον του δημοσιεύματος και μου λένε είμαστε δίπλα σας, προχωρήστε. Αυτό το δημοσίευμα έχει την κατακραυγή όλων. Εγώ θα προχωρήσω με την Δικαιοσύνη, αυτά τα σχόλια θέλουν να βλάψουν εμένα, όμως δεν βλάπτουν εμένα, βλάπτουν όλο το ίδρυμα. Είναι μικροπολιτικά παιχνίδια δυστυχώς, αντί να είμαστε συνοδοιπόροι , να τους έχουμε δίπλα μας, επιχειρούν αυτά που επιχειρούν. Ας έρθουν να δούν πως λειτουργούμε, να συνομιλήσουν με όποιον τρόφιμο θέλουν, όμως ποτέ δεν έχουν περάσει αυτή την πόρτα. Οι παππούδες δεν έχουνε δυστυχώς ψήφους».

Το έγγραφο από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ.Ν.Κ. page 0001

Για την διαβίωση των τροφίμων στο Δημοτικό Γηροκομείο, η  Άννα Ζαπάντη σημείωσε: «Εγώ δεν έχω συμφέροντα, δουλεύω με ανιδιοτέλεια, σπαταλώ πολύτιμο χρόνο δημιουργικά και βγαίνω με ψυχική γαλήνη από δω μέσα. Οι τρόφιμοι είναι ζωντανοί άνθρωποι, έχουνε προσδοκίες, τηρούμε τα ήθη και τα έθιμα, γιορτάζουμε, κάθε μέρα έχουν την φυσικοθεραπεία τους , έχουμε ένα σύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο και ευχαριστώ πολύ την Στάμω Πολλάτου, έχουμε τμήματα κινηματογράφου, ψυχολόγο μία φορά την εβδομάδα, δημιουργική απασχόληση. Ο σκοπός όλων μας είναι να περνούν καλά αυτοί οι άνθρωποι και θεωρώ ότι το έχουμε πετύχει. Έχουμε πρόβλημα στον προαύλιο χώρο γιατί θέλει ο κάθε τρόφιμος και έναν άνθρωπο, όμως δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι , όμως κάθε μέρα αυλίζονται».

Κλείνοντας η κ. Ζαπάντη τόνισε: « Μακριά από μικροπολιτικές, το γηροκομείο πρέπει να μας ενώνει , τους θέλω συνοδοιπόρους όλους, δεν υπάρχουν εδώ κόμματα και τα κόμματα μας στηρίζουν, μας έχουν επισκεφθεί και αυτό τους πειράζει. Δεν πρέπει να υπάρχουν διχόνοιες και αυτά τα κακόβουλα αναληθή και προσβλητικά σχόλια. Τον λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε επίσης, ότι στις 20 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Βουλευτή: «Θα έρθουμε σε ανοιχτή επικοινωνία με την Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών την κ. Χαραλαμπογιάννη για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού. Αν το πετύχουμε αυτό θα είναι πολύ ευχάριστο και οι 35 που είναι σε αναμονή για να μπουν στο Γηροκομείο, θα ανακουφιστούν. Είναι πολλά άτομα αυτή τη στιγμή που είναι μόνα τους και έχουν ανάγκη την φροντίδα μας. Εύχομαι να πετύχουμε αυτό που χρόνια προσπαθούμε ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-anna-3?si=6150de47f7b24d73a3e75c0fca9d0dbe&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}