ΕΛΜΕΚΙ : Όχι στα χαράτσια - Δεν έχουμε, δε μπορούμε, δεν πληρώνουμε

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 11:23

ΕΛΜΕΚΙ : Όχι στα χαράτσια - Δεν έχουμε, δε μπορούμε, δεν πληρώνουμε

Ενάντια στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Δεν έχουμε, δε μπορούμε, δεν πληρώνουμε! Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των δανειστών δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Οργανώνουμε την πάλη μας: ·Για να αντισταθούμε στη λεηλασία του εισοδήματος μας. ·Για να προστατεύσουμε τη ζωή των μαθητών μας και τη δική μας. ·Για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα. ·Για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!

Αρνούμαστε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών. Καλούμε τους γονείς των μαθητών μας και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν τα χαράτσια της φοροληστείας πίσω στις εφορίες.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί δεν αντέχουμε να βλέπουμε άλλο τους μαθητές μας να υποφέρουν και να υποσιτίζονται! Δεν αντέχουμε να βλέπουμε μαθητές μας να μην έχουν ρεύμα και να διαβάζουν μέσα στο κρύο με κεριά. Δεδομένου ότι η ανεργία έχει ξεπεράσει το 1.500.000 κι όσοι ακόμα εργάζονται, με τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης, έχουν χάσει πάνω από 4 μισθούς και αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βάρβαρα χαράτσια.

§  Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος γιατί είναι ΟΛΟ παράνομο και είναι της πλουτοκρατίας. Να διαγραφεί ολόκληρο.

§  Να φορολογηθεί τώρα το μεγάλο κεφάλαιο.

§  Δεν δεχόμαστε καμιά άλλη θυσία για την σωτηρία της Πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

Δεν χωράει καμιά ταλάντευση ή αυταπάτη. Καμιά συναίνεση-καμιά ανοχή. Παραμερίζουμε κάθε συνδικαλιστική ηγεσία, κάθε διοικητικό συμβούλιο σωματείου ή συλλόγου, που δεν θα μπει μπροστά να οργανώσει αυτή την πάλη. Είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα επιβίωσης.

Ατομική λύση δεν υπάρχει.

Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η Λαϊκή Συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Σύνθημά μας «Ένας για όλους και όλοι για έναν!»

Όχι άλλες θυσίες για την Πλουτοκρατία!

 

Αργοστόλι 04/03/2013

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας