ΕΛΜΕΚΙ: Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς διώχνουν τους επιστάτες και τους φύλακες των σχολείων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 20:46

ΕΛΜΕΚΙ: Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς διώχνουν τους επιστάτες και τους φύλακες των σχολείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕΚΙ Διώχνουν και τους ελάχιστους εναπομείναντες επιστάτες – φύλακες από τα σχολεία, αφήνοντας την ασφάλεια εκατοντάδων μαθητών στο «έλεος του θεού» και υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη λειτουργία των σχολείων!!! Οι φύλακες και οι επιστάτες των σχολείων είναι μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και θέλουν να το χτυπήσουν. Σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης αυτό έχει μεγάλη σημασία. Η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς (ΝΔ – Ανεξ. Έλληνες), υποκλινόμενη στην κυβερνητική πολιτική, συμβάλλει - και με αυτό την τρόπο - στην υλοποίηση του «νέου σχολείου», της κόλασης για τη μεγάλη μάζα των μαθητών και της διάλυσης κάθε εργασιακής σταθεράς.

Η εμπειρία από το εξωτερικό είναι ότι η κατάργηση των δημοσίων υπαλλήλων επιστατών και φυλάκων συνδέθηκε με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και με την εγκατάσταση ακριβοπληρωμένων ιδιωτικών εταιριών σεκιούριτι στα σχολεία!!! Είναι άραγε τυχαίο ότι την ίδια μέρα κυκλοφόρησε η πρόσκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, που θα κάνει την Παρασκευή σεμινάριο «ολικής ποιότητας» (δηλαδή επαγγελματικού μάνατζμεντ) για τους Διευθυντές των σχολείων; Βαράνε από παντού.

Ο υπεύθυνος «διαχείρισης προσωπικού» του Δήμου κάλεσε τους εργαζόμενους για να τους ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες, εκτός σχολείων!!! Είναι βήμα για διαθεσιμότητες και απολύσεις. Τις δραστηριότητες που καταργεί ο Δήμος Κεφαλονιάς, η κυβέρνηση και η ΕΕ σκοπεύουν να τις ρίξουν, όπως ήδη συμβαίνει για την πλειονότητα των σχολείων, στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Η εξόντωση των εκπαιδευτικών είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος της μετατροπής τους σε παιδοφύλακα – επιστάτη – διοικητικό υπάλληλο και πλασιέ των επιχειρηματιών κ.ο.κ., δηλαδή σε οτιδήποτε άλλο εκτός από παιδαγωγό. Το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που ετοιμάζουν έχει και αυτή τη διάσταση. Μαζί με το νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» θα απογειώσει τον κοινωνικό έλεγχο και την καταστολή μέσα στο σχολικό περιβάλλον, δίπλα στη μαζική αμάθεια και τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.
Θέλουν να μας κάνουν Χάρλεμ. Να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή!!!

• Επιστάτες – φύλακες – καθαρίστριες – διοικητικοί υπάλληλοι σε όλα τα σχολεία, με μόνιμη σταθερή εργασία.
• Καμία μετακίνηση του υφιστάμενου προσωπικού.
• Τώρα προσλήψεις κι όχι διαθεσιμότητες και απολύσεις.
ΠΕΜΠΤΗ 28 Φλεβάρη όλα τα σχολεία στο δρόμο!!!
12 το μεσημέρι συγκέντρωση μπροστά στην πρώην Νομαρχία

Αργοστόλι 26/02/2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης          Γαλιατσάτος Νικόλας