Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 08:45

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογές

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΑΣ ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδελφοι,

Ως συνδικαλιστικη παραταξη που επι σειρα ετων δινουμε την  ταξικη και αγωνιστικη μαχη μαζι με ολους εσας για το κλαδο  και εδω στο νομο,  με την ανακοινωση αυτη  εχουμε χρεος και οφειλουμε να σας ενημερώσουμε για τα γεγονοτα που εγιναν στην εκλογοαπολογιστικη συνελευση του συλλογου μας Παρασκευη 19.11.21 ωρα 7 το απογευμα στο κτιριο Ξενια ,κατα το τριτο καλεσμα της εκλογοαπολογιστικης συνελευσης.

1.η απερχομενη διοικηση δεν φροντισε να καλεσει δικαστικο για την εκλογη εφορευτικης επιτροπης καθως και για την μυστικη ψηφοφορια του διοικητικού και οικονομικου απολογισμου της απερχομενης διοικησης.

2.Δεν εφερε οικονομικο απολογισμο της εξελεγκτικής επιτροπης που η ιδια ως πλειοψηφουσα στις εκλογες του 2018 ειχε εκλέξει.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΣ  ΟΤΑ εκανε την εξης εγγραφη δηλωση στο βιβλιο ΓΣ. με την παρουσια σημερα 11 συναδελφων εργαζομενων  γινεται κατανοητο οτι η πλειοψηφια των συναδελφων στους δημους της κεφαλονιας  απεχει στην σημερινη εκλογοαπολογιστικη συνελευση..

Ως εκ τουτου κανενας διοικητικος και οικονομικος απολογισμος δεν μπορει να γινει.

Η τοποθετηση μου αυτη  αποτελει δηλωση για τα πρακτικα.Τα δικαιωματα και οι αναγκες των εργαζομενων κρινονται στους αγωνες. Εξαλλου και η ΠΟΕ-ΟΤΑ με την υπ’αριθμ. πρωτ. 415 18.11.21 καθως και το καταστατικο του συλλογου μας ορίζουν ρητα την παρουσια δικαστικου .

Αποδεικνυεται δηλαδη μια  παρωδια εκλογοαπολογιστικης συνελευσης χωρις να εχουν τηρηθει οι νομιμες καταστατικες διαδικασιες. 

3. Ουτε λογος βεβαιως για ποιο ειναι το χρεος στην ΠΟΕ ΟΤΑ και πως αντιμετωπιζεται.

Το οτι οι συνδρομες των δυο ευρω το μηνα για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στους Δημους που θα παρακρατουνται απο την μισθοδοσια καθε μηνα και θα αποδιδονται στο Συλλογο μας με βαση την υπ αριθμ 48558/3.8.2009 Υπουργικης αποφασης ΥΠΕΣΔΔΑ αλλά  και προσφάτως το 2019, δεν ηρθε ποτε για συζητηση στο ΔΣ.

4.Προσφάτως τοιχοκολληθηκε σε Δημοτικο Κτιριο εγγραφο 23.11.21 με υπογραφες Προεδρου και ΓΓ του Συλλογου μας με ΘΕΜΑ:ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ"

μεταξυ άλλων αναφερει “οι συναδελφοι να ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ προκειμενου να διασφαλιστει η ενεργη παραμονη τους στο Συλλογο.”

Η ΔΑΣ ΟΤΑ θεωρει οτι το συγκεκριμενο εγγραφο 23.11.21 εγινε κατοπιν πιεσης και αγανακτησης των εργαζομενων για τις επικειμενες εκλογες του Συλλογου μας,καθως ενθυμουνται τι ειχε διαδραματιστει στις εκλογες του 2018, οπου απο την τοτε απερχομενη πλειοψηφουσα διοικηση "απαγορευτηκε" σε συναδελφους να πληρωσουν την ημερα των εκλογων,ως οριζεται.

Η ΔΑΣΟΤΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογες του Συλλογου μας για ΔΣ  , ΝΤ ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ.

Με την ζωντανη παρουσια ολων μας να ανασυγκροτήσουμε  και να ζωντανέψουμε το Σωματειο μας.

Η ΔΥΝΑΜΗ μας ειναι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ για να αντιμετωπισουμε οσα ερχονται που θα ειναι σκληρα και δυσκολα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΑΣΟΤΑ                                                   28.11.2021