Ανακοίνωση της Κίνησης πολιτών επαρχίας Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 10:30

Ανακοίνωση της Κίνησης πολιτών επαρχίας Σάμης

Δελτίο τύπου 18/10/2021

Το προηγούμενο διάστημα, μετά την έλευση του Ιανού, παρακολουθήσαμε το αγωνιστικό ριζοσπαστικό μέτωπο που σχηματίστηκε και ανδρώθηκε στον μεγαλειώδη εικοσαήμερο αγώνα στο λιμάνι της Σάμης κατά της εκφόρτωσης των Α/Γ για νέο αιολικό πάρκο, αντιπαρατιθέμενο στις δυνάμεις καταστολής, την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών κερδοσκοπικών ομίλων εταιρειών ΑΠΕ.

Σήμερα το Κίνημα, μετά από μία μαζική, ενωτική, δυναμική και αποφασιστική συμμετοχή, έδωσε για μία ακόμη φορά μάθημα στάσης ζωής, συνέπειας, προοπτικής και αξιοπρέπειας!!!

Κάτω από την πίεση και το γιγάντωμα της Λαϊκής δυσαρέσκειας, της μαζικής συμμετοχής και αμφισβήτησης, οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης και των εταιριών, προσπαθούν άρον άρον να κλείσουν εσπευσμένα την όλη υπόθεση των αίολων επιχειρημάτων και κατασκευασμένων, αστείων, γελοίων και ανυπόστατων κατηγοριών....

Η σθεναρή και αμετάκλητη αντίσταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος της Κεφαλονιάς κατά των αιολικών και του ωμού βιασμού της φύσης, του περιβάλλοντος και της ίδιας μας της ζωής, έφερε καρπούς!!!!!

Φάνηκε ωμά και καθαρά ποιες ήταν οι πραγματικές επιδιώξεις της ασκούμενης δίωξης!!!!

Α) Η καταστρατήγηση της λαϊκής θέλησης που ήταν και είναι κατά των αιολικών.

Β) Η τρομοκρατία και η καταστολή του συνταγματικού δημοκρατικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας (του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι) για την επιδιωκόμενη καταστροφή της φύσης και του περιβάλλοντος.

Γ) Ήταν και είναι δίωξη αμιγώς πολιτική, εκδικητική, εκφοβιστική για όποιους και όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην συντελούμενη υπαγορευόμενη πολιτική, επιχειρηματική και κερδοσκοπική ατζέντα.

Δ) Ο εκφοβισμός και η φίμωση της λαϊκής βούλησης

Ε) Η τρομολαγνεία που προσπάθησαν να περάσουν στην κοινωνία τα "παπαγαλάκια" της κυβέρνησης και των εταιριών, που όμως έπεσαν στο κενό!!!!!

ΣΤ) Η προσπάθεια να πείσουν μέσω ανυπόστατων κατηγοριών και αίολων επιχειρημάτων με κατασκευασμένο και χαλκευμένο κατηγορητήριο!

 Η μόνη λύση είναι:

1) Παύση όλων των διώξεων εδώ και τώρα, χωρίς αναστολές και παλινδρομήσεις!!!!

2) Η υπόθεση να μπει στο αρχείο οριστικά και αμετάκλητα!!!!!

3) Κανένα άλλο αιολικό πάρκο ή άλλες ΑΠΕ βιομηχανικού τύπου στην Κεφαλονιά.

4) Άμεση εκτέλεση των έργων που ήταν προϋπόθεση για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών.

5) Εκτέλεση των αντιδιαβρωτικών έργων που δεν έγιναν....

6) Αποκατάσταση και πλήρης αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολο τους.

Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα δε θα περάσει!!!

Ελεύθερα βουνά χωρίς Αιολικά!!!

                           18/10/2021

                          Κίνηση πολιτών επαρχίας Σάμης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ