Μια εντυπωσιακή μεζονέτα με αυθεντική γαλλική φινέτσα (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 17:00

Μια εντυπωσιακή μεζονέτα με αυθεντική γαλλική φινέτσα (εικόνες)

Ένα σπίτι στην καρδιά της Μασσαλίας μάς προσφέρει ιδέες για να δώσουμε country στιλ με αέρα γαλλικού Νότου ακόμα και σε ένα αστικό διαμέρισμα.

Το σπίτι αυτό βρίσκεται σε ένα πολύβουο σημείο της Μασσαλίας κι όμως μοιάζει σαν να είναι στην εξοχή. Ο δροσερός του κήπος με την τιρκουάζ πισίνα, το γρασίδι και οι πέτρινοι τοίχοι τού χαρίζουν μια αυθεντική γαλλική αύρα.

Τόσο στους εξωτερικούς χώρους όσο και στους εσωτερικούς η διακόσμηση είναι ένας συνδυασμός μοντέρνων design επίπλων και διακοσμητικών αξεσουάρ, παντρεμένα όμως με κλασικά στοιχεία όπως είναι η πέτρα που κυριαρχεί ακόμα και μέσα στο σπίτι ή τα χτιστά έπιπλα που αποτελούν σήμα-κατατεθέν των εξοχικών σπιτιών.

Η μεζονέτα αυτή που διαθέτει μια καταπράσινη φίνα αυλή με πισίνα, απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από το εμπορικό κέντρο της Μασσαλίας και 20 λεπτά από την παραλία. 

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται ένα μεγάλο σαλόνι με σύγχρονη κουζίνα και μια βεράντα με νότιο προσανατολισμό, καθώς και δύο υπνοδωμάτια με ένα μπάνιο. Στην αυλή εκτός από την πισίνα υπάρχει μια σκιερή τραπεζαρία κάτω από μία κληματαριά όπου σερβίρονται τα γεύματα και τα δείπνα στη δροσιά.

Η μικρή πισίνα με τα τιρκουάζ νερά είναι μια όαση δροσιάς μέσα στην καρδιά της πόλης.

Το στοιχείο του μπρούντζου, στην μοντέρνα καρέκλα και τον δίσκο, δίνει στην αυλή έαν κλασικό αέρα, χωρίς όμως να φορτώνει το μίνιμαλ σκηνικό.

Φρεσκα λεμόνια από τα δέντρα κάνουν το τζιν τόνικ ακόμα πιο δροσερό.

Ένας ξύλινος καναπές σε 70s γραμμές συνδυάζεται με ρετρό τραπεζάκι, ένα μοντέρνο μαύρο επιδαπέδιο φωτιστικό και μπαμπού έπιπλα. Ένα ενδιαφέρον mix & match.

Στην τραπεζαρία τα μικρά ράφια με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες δημιουργούν ένα αρτιστίκ αποτέλεσμα. Vintage καρέκλες από τα 60s ολοκληρώνουν το σκηνικό.

Οι μικρές λεπτομέρειες είναι πάντα αυτές που κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση.

Ένας χτιστός πάγκος έχει μετατραπεί σε καναπέ χαρη στα αφράτα αναπαυτικά μαξιλάρια σε σκούρο μπεζ χρώμα.

Τα κλασικά γαλλικού τύπου βιομηχανικά μεταλλικά παράθυρα χωρίζουν το υπνοδωμάτιο από το σαλόνι.

Ο τοίχος στο κυρίως υπνοδωμάτιο είναι επεδυμένος με πέτρα δημιουργώντας μια υπέροχη αντίθεση με τα μοντέρνα έπιπλα, όπως η μεταλλική πολυθρόνα με τα σκοινιά και το κομοδίνο-κύβος από καθρέφτη.

Μια φραγκοσυκιά στην πισίνα δίνει νησιώτικο μεσογειακό στιλ στην αυλή.

Η κληματαριά στην αυλή παράγει πεντανόστιμα σταφύλια.

Info: enamoura.com
bovary.gr