5 πράγματα που δεν ήξερες ως τώρα για τα σγουρά μαλλιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 21:00

5 πράγματα που δεν ήξερες ως τώρα για τα σγουρά μαλλιά

Το να «αγκαλιάζουμε» τις φυσικές μας μπούκλες δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλo trend, αλλά μην ξεχνάς ότι για να κάνεις το αποτέλεσμα να μοιάζει πάντα άψογο αυτό χρειάζεται λίγη δουλίτσα. Σε τελική ανάλυση, τα φυσικά σγουρά μαλλιά έχουν και τα δικά τους tips περιποίησης.

Από τους έντονους κυματισμούς έως μπούκλες δαχτυλίδι, υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι μαλλιών που μπορούν να ταξινομηθούν στην κατηγορία των «σγουρών» μαλλιών, αλλά η ατομική φροντίδα πάντα είναι αυτή που κάνει την διαφορά.

Έτσι εμείς βρήκαμε 6 πράγματα, στα οποία πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή, αν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία των κοριτσιών με τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών.

Γιατί φριζάρουν πιο εύκολα;

Το φριζάρισμα και η ξηρότητα είναι οι δύο κορυφαίες ανησυχίες. Τα σγουρά μαλλιά έχουν μια εντελώς διαφορετική μοριακή δομή από τα ίσια μαλλιά: η κατανομή των αμινοξέων και των λιπιδίων είναι εντελώς διαφορετική, γεγονός που κάνει τα σγουρά μαλλιά να φαίνονται ξηρά και εύθραυστα.

Επέλεξε συγκεκριμένα hair care προϊόντα

Τα ιδανικά προϊόντα θα αντιμετωπίσουν τις ανήσυχες μπούκλες. Προτίμησε λιγότερο μαλακτικά προϊόντα και δώσε έμφαση σε αυτά που θα ενισχύσουν το κράτημα και θα μειώσουν την θραύση. Αυτά θα βοηθήσουν στη δημιουργία όγκου και θα «χαρίσουν» υγιή λάμψη. Οι μεσαίες έως παχιές μπούκλες συχνά χρειάζονται βοήθεια για να βελτιώσουν το σχήμα τους και για να προσφέρουν γυαλιστερό φινίρισμα.


Photo credit:@livingproofuk

Πες όχι στην σιλικόνη

Η σιλικόνη στα μαλλιά, παρά την ψευδαίσθηση της απαλότητας, βαραίνει την υφή της τρίχας. Επίσης προσελκύει σκόνη και ρύπους στα μαλλιά που είναι πιο ορατά στα σγουρά μαλλιά από ότι σε ίσια μαλλιά. Επέλεξε ένα ενυδατικό έλαιο χωρίς σιλικόνη, το οποίο θα αφήσει τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και γυαλιστερά. Όλα αυτά χωρίς τη χρήση σιλικόνης.

Καλά ξεμπερδέματα 

Το ξεμπέρδεμα των σγουρών μαλλιών είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν συχνά όσα κορίτσια έχουν το συγκεκριμένο τύπο, καθώς αποκτά εύκολα αρκετούς κόμπους, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας με την τριβή στο μαξιλάρι. Η χρήση της μεταξένιας μαξιλαροθήκης μπορεί να ελαχιστοποιήσει αυτήν την τριβή.

Ελαχιστοποίησε την τριβή κατά την διαδικασία του λουσίματος

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι πιο εύθραυστα – οπότε όσο μεγαλύτερη είναι η τριβή, τόσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να προκαλέσεις, η οποία οδηγεί σε ξηρότητα. Κάνε απαλές κινήσεις κατά το λούσιμο. Μια καλή συμβουλή, αν έχεις πραγματικά εύθραυστα μαλλιά,  είναι να εφαρμόσεις πρώτα ένα ενυδατικό έλαιο και να το αφήσεις για πέντε λεπτά πριν τα λούσεις με το σαμπουάν.

elle.gr




00 inkefalonia general ad 300X250