Γιατί είναι καλό για την υγεία σου να έχεις στο σπίτι φυτά εσωτερικού χώρου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 12:00

Γιατί είναι καλό για την υγεία σου να έχεις στο σπίτι φυτά εσωτερικού χώρου

Θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στο σπίτι σου γιατί έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο χώρος σου δεν είναι τόσο ωραίος όσο θα μπορούσε;

Είτε ζεις σε ένα μικρό διαμέρισμα, μια μονοκατοικία είτε σε ένα σπίτι στην εξοχή, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να «ανεβάσεις» το σπίτι σου με ένα φυτό εσωτερικού χώρου ή ακόμα και με δέκα. Και μάλιστα θα πρέπει να ξέρεις ότι τα φυτά μπορούν να συμβάλλουν στην ψυχική και σωματική σου υγεία, σύμφωνα με αρκετές μελέτες.

Θεραπευτικά φυτά

Μπορείς να γεμίσεις το σπίτι σου με φαρμακευτικά φυτά, όπως η αλόη. Εάν έχεις καεί στην κουζίνα ή έχεις τσούξιμο, μπορείς απλώς να κόψεις ένα φύλλο και να τρίψεις το χυμό του στην περιοχή που έχει πληγωθεί.

Εάν πάσχεις από αλλεργίες, είναι καλή ιδέα να επενδύσεις σε φυτά που αυξάνουν την υγρασία στο σπίτι σου, ειδικά εάν χρησιμοποιείς πολλές ώρες κλιματιστικό. Πράσινα φυτά όπως φτέρες και χλωρόφυτα γνωστά και ως «φυτά αράχνη» ,είναι ιδανικά για την αύξηση του επιπέδου υγρασίας στον αέρα.

Αν θέλεις να μειώσεις τη σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια τα οποία ευθύνονται για τις αλλεργίες, ευαισθησίες και αναπνευστικά προβλήματα, μπορείς να πάρεις στο σπίτι σου κινεζικά αειθαλή φυτά και βιολέτες.

Τα φυτά σου φτιάχνουν τη διάθεση

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι η θεραπεία της ψυχής μπορεί να βρεθεί στη φύση, οπότε μήπως να φέρεις αυτή την σουπερ δύναμη μέσα στον χώρο σου;

Μελέτες σε γραφεία με φυτά δείχνουν συνεχώς τα θετικά τους αποτελέσματα στη διάθεση των ανθρώπων - από τη μείωση του στρες έως την αύξηση της παραγωγικότητας. Τα φυτά έχουν επίσης αποδειχθεί ότι βοηθούν τους ασθενείς που βρίσκονται σε ανάρρωση μετά τη χειρουργική επέμβαση, να θεραπευθούν ταχύτερα.

Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να είναι πιο ευτυχισμένοι με φωτεινά χρώματα γύρω τους, έτσι τα φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν άνθη, όπως ο ταγέτης, οι ορχιδέες, τα βρομελιοειδή είναι ιδανικά για να σου ανεβάσουν τη διάθεση.

Φυτά που χρησιμεύουν στο φαγητό

Πέρα όμως από το αισθητικό κομμάτι μπορείς να διατηρήσεις μερικά βρώσιμα φυτά εσωτερικού χώρου στην κουζίνα σου, τα οποία όχι μόνο θα τα χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα σου, αλλά θα ωφελήσουν επίσης την υγεία σου.

Μπορείς να πάρεις το αβοκάντο-νάνο, λεμονιές και μανταρινιές και να μεγαλώσεις μικρότερους θάμνους βοτάνων όπως μέντα, βασιλικό και σχοινόπρασο που είναι καλά για το στομάχι και τις φλεγμονές.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ