Η συνήθεια που σε ξεμπλοκάρει από το στρες (ενώ δεν φοράς ρούχα)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 11:13

Η συνήθεια που σε ξεμπλοκάρει από το στρες (ενώ δεν φοράς ρούχα)

Μπορώ να φανταστώ πού πήγε το μυαλό σου διαβάζοντας τον τίτλο. Στο σεξ. Και δεν σε αδικώ. Το σεξ, και ειδικά ο οργασμός σε χαλαρώνουν, εκκρίνουν ενδορφίνες και κάνουν τον ύπνο σου πολύ πιο εύκολο. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι ακόμα πιο απλό και συνηθισμένο. Κάτι που κάνεις σε καθημερινή βάση (το ελπίζω τουλάχιστον) και αποβάλλει εύκολα το άγχος σου.

Ποια είναι, λοιπόν, η καθημερινή συνήθεια που έχουμε όλοι; το γρήγορο ντους. Στην προκειμένη περίπτωση, το στρες μειώνεται αν κάνεις ένα ωραίο μπάνιο με αιθέρια έλαια, αρωματικά κεριά και μούλιασμα.

Χαλαρωτικό μπάνιο ενάντια στο στρες

Πόσες φορές δεν έχεις γυρίσει γρήγορα στο σπίτι για να απολαύσεις ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο ώστε να φύγει το στρες; Πολλές. Τελικά υπάρχει λόγος σοβαρός που το απολαμβάνουμε τόσο πολύ. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο είναι μία παύση μέσα στη μέρα όπου αναγκαζόμαστε να μείνουμε ακίνητοι και να αποκτήσουμε ειρήνη με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. «Στην Αγιουρβέδα, το βλέπουμε περισσότερο σαν αποτοξινωτική και θεραπευτική εμπειρία», λέει η ειδικός αυτής της φιλοσοφίας, Martha Soffer.

Δημιούργησε μία ιεροτελεστία

Αντί να βάλεις απλά νερό και αφρόλουτρο, πήγαινε το χαλαρωτικό μπάνιο ένα βήμα παραπέρα. Ρίξε μαγειρική σόδα, άλατα και αιθέρια έλαια. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και αρωματικά βότανα, όπως λεβάντα και λουίζα που ανακουφίζουν το νευρικό σύστημα και μειώνουν τις φλεγμονές. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, τα άλατα καθαρίζουν την αύρα, μειώνουν τις φλεγμονές και συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του δέρματος, ενώ τα αιθέρια έλαια χαλαρώνουν το σώμα.

Μπάνιο και διαλογισμός

Το αληθινό νόημα του μπάνιου είναι ότι λειτουργεί σαν διαλογισμός. Αφήνεις πίσω τις πηγές άγχους και τις λίστες με τις εκκρεμότητες. Είναι η στιγμή που είσαι μόνο εσύ με τον εαυτό σου και θέτεις στόχους, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις. Αν όμως θέλεις να μην σκέφτεσαι και να είσαι απλώς παρούσα στη στιγμή, άναψε αρωματικά κεριά και κάνε focus στη φλόγα. Συνδύασε με μία κούπα τσάι και επανάλαβε όσο πιο συχνά μπορείς τη διαδικασία.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250