Συμβαίνει τώρα: Δεν κλείνει η μπουκαπόρτα πλοίου στον Πόρο !

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 08:54

Συμβαίνει τώρα: Δεν κλείνει η μπουκαπόρτα πλοίου στον Πόρο !

Συμβαίνει τώρα: Δεν κλείνει η μπουκαπόρτα πλοίου στον Πόρο !

Προβλήματα δημιουργεί η μαζική φυγή των επισκεπτών του νησιού απο το λιμάνι του Πόρου. Όπως καταγγέλλει επιβάτης στη «Στούμπα» με δυσκολία κλείνει η μπουκαπόρτα του πλοίου που ετοιμάζεται να αναχωρήσει αυτή τη στιγμή λόγω υπερφόρτωσης.

Λιμενικοί αυτή τη στιγμή προσπαθούν να απομακρύνουν φλαμίνγκο που τοποθετήθηκαν άναρχα, μπλοκάροντας τους μηχανισμούς ασφάλισης της πόρτας.

Η εγκατάλειψη του νησιού η οποία κορυφώνεται σήμερα, έχει δημιουργήσει αναρίθμητα προβλήματα στα πλοία της γραμμής. Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται απο τα πληρώματα ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες. Σε πολλά πλοία ήδη εφαρμόζεται η φόρτωση σε πολλαπλά στρώματα (βλ. φωτογραφία) ενώ στα σαλόνια των πλοίων έχουν τοποθετηθεί προληπτικά χειρολαβές οροφής παρόμοιες με αυτές των λεωφορείων αστικών συγκοινωνιών.

Δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που καταφεύγουν σε αυτοσχέδιες λύσεις όπως η κατασκευή πρόχειρων πλευστών μέσων (σχεδίες απο κορμούς δέντρων) με τις οποίες ταξιδεύουν προς το λιμάνι της Κυλλήνης.

Μέχρι το μεσημέρι, η ουρά των αυτοκινήτων στον Πόρο αναμένεται να φτάσει τα 45 χιλιόμετρα, με το τελευταίο αυτοκίνητο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στα Λουρδάτα.

kefaloniastoumpa.wordpress.com / Σατυρικό κείμενο

Photo από Kefalonites Karabolatres.