Κηδεία σαν τέλειο αμερικανικό σόου -Του συζύγου της Σελίν Ντιόν [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 18:02

Κηδεία σαν τέλειο αμερικανικό σόου -Του συζύγου της Σελίν Ντιόν [εικόνες]

Όλα ήταν ρυθμισμένα σαν αμερικανικό σόου, ως την παραμικρή λεπτομέρεια: ακόμη και μαντήλια μέσα σε σελοφάν ήταν παρατεταγμένα μέσα στον βασιλικό ναό Notre-Dame, στο Κεμπέκ, σε κάθε κάθισμα. 

 

Υπήρχαν επίσης διαπιστεύσεις για τα ΜΜΕ, δρόμοι κλειστοί για το κοινό, μεγάλη αστυνομική δύναμη, ελικόπτερο, φωτογράφοι, κάμεραμεν και κόκκινο χαλί στην είσοδο. Όλα ήταν προσχεδιασμένα. Η νεκρώσιμη πομπή έφτασε στην 15:20 ενώ ακουγόταν ο ήχος από το τραγούδι της Σελίν Ντιόν «Τρεις και είκοσι».


Στη είσοδο υπήρχε επίσης ειδικό βιβλίο με εξηγήσεις, όπως είναι τα προγράμματα στο θέατρο. «Το τραγούδι επελέγη από τον ίδιο τον Ρενέ, πριν τον θάνατό του, όπως και τα άλλα τρία τραγούδια που θα ακουστούν στην νεκρώσιμη ακολουθία» έγραφε στο βιβλίο.
Επικεφαλής της νεκρώσιμης ακολουθίας ήταν ο Τζίμι, ανιψιός της Σελίν Ντιόν, ανάπηρος, ο οποίος προχωρούσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Στα πόδια του βρισκόταν ένα κίτρινο μαξιλαράκι, το οποίο είχε χρησιμεύσει στον γάμο της Σελίν Ντιόν για τις βέρες, το 1994. 

Οι δύο γιοί του Ρενέ, από τον πρώτο του γάμο, ακολουθούν. Την ακολουθία έκλεινε η ίδια η Σελίν Ντιόν, με βέλο και μαύρα κομψά ρούχα, κρατώντας από το χέρι τα δίδυμα που απέκτησε με τον πολυαγαπημένο της σύζυγο, τα οποία φορούσαν μαύρα καπέλα. Η Σελίν κρατάει στο χέρι έναν σκουρόχρωμο κρίνο, τον οποίο εναποθέτει στο κίτρινο μαξιλαράκι, το οποίο στο μεταξύ είχαν ακουμπήσει στο φέρετρο. Η Σελίν στέκεται στην πρώτη σειρά και πίσω της συγκεντρώνονται αμίλητες πολλές προσωπικότητες των τεχνών και της πολιτικής του Κεμπέκ.
Ο Πατρίκ, γιός του Ρενέ, παίρνει πρώτος το λόγο και στη συνέχεια ανεβαίνει και ο αδελφός του. «Από μικρά παιδιά πήραμε πολύ αγάπη. Είχα την τύχη να γεννηθώ σε μια οικογένεια που υπήρχε πολύ αγάπη. 15 χρόνια δεν είναι πολλά αλλά πρόλαβα να ζήσω με τον πατέρα μου και να επικοινωνούμε με κοινά πάθη, όπως είναι το γκολφ, το χόκεϊ, το πόκερ και το καπνιστό μοσχάρι». Γέλια στην εκκλησία και χειροκροτήματα.
Η αποθέωση ήρθε με το τέλος της ακολουθίας, όταν το φέρετρο αποχωρεί για την τελευταία του κατοικία, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Για να με αγαπάς ακόμη», του Ζαν Ζακ Γκολμάν. Το κοινό στέκεται όρθιο, χειροκροτά και ακούγονται σφυρίγματα. Θα πίστευε κανείς ότι βρίσκεται σε συναυλία της Σελίν Ντεόν στο Κολοσέουμ του Λος Αντζελες.


Εξω από την εκκλησία, η Σελίν Ντιόν ακουμπάει το μέτωπο στο φέρετρο πριν αυτό αναχωρήσει. Γυρίζει, κοιτάζει τον ουρανό, κάνει τον σταυρό της και στέλνει ένα φιλί προς την εκκλησία. Ένα τέλειο σόου.


iefimerida.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250