Τα 9 στάδια που περνάς όταν σε αγνοεί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 01:08

Τα 9 στάδια που περνάς όταν σε αγνοεί

Ελπίζουμε να μην το έχουμε πάθει πολλοί. Γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς, το έχουμε πάθει περισσότεροι απ’ όσοι θα θέλαμε να παραδεχτούμε. Βγαίνεις έξω με ένα άτομο που σε ενδιαφέρει, νομίζεις ότι περάσατε καλά, ότι είχατε χημεία. Την επόμενη μέρα στέλνεις μήνυμα, και περιμένεις. Και συνεχίζεις να περιμένεις. Μπαίνεις για μπάνιο, και μετά τσεκάρεις το κινητό σου, και εξακολουθεί να μην υπάρχει μήνυμα, κλήση, emoji.

Μόλις έπεσες θύμα αυτού που στην Αμερική – την χώρα που όλα περιγράφονται μονολεκτικά – αποκαλείται ghosting. Με απλά ελληνικά θα λέγαμε ότι μάλλον σε έφτυσε.
Ή, ξέρεις, άλλες όχι και τόσο ευχάριστες σωματικές εκκρίσεις. Κι αυτές είναι λογικά οι σκέψεις που θα κάνεις.

1. Εντάξει, μάλλον έχει δουλειές. Μπορεί να μην προλαβαίνει ούτε να κοιμηθεί από τις δουλειές που έχει. Και οι μέρες περνούν υπερβολικά γρήγορα, τι σου είναι από Δευτέρα να φτάσει Πέμπτη και να πεις, Πότε πρόλαβε και πήγε Πέμπτη;

2. Ίσως μου έστειλε, κι απλά δεν το έλαβα ποτέ. Είναι ύπουλες αυτές οι συσκευές. Ή μπορεί να προσπαθεί να μου στείλει, κι απλά να διαγράφει τα μηνύματα πριν τα στείλει, επειδή δεν μπορεί ακόμα να συνθέσει ένα μήνυμα που να εκφράζει όλα αυτά που νιώθει για εμένα. Αυτό θα είναι.

3. Μήπως έπαθε κάτι; Μήπως έσπασε το κινητό του; Μήπως κάποιος του χάκαρε το προφίλ; Μετά από πόσες ώρες μπορείς να δηλώσεις εξαφάνιση στην αστυνομία;

4. Ίσως πρέπει να στείλω ξανά. Δηλαδή, εντάξει, πόσες φορές το έχω πάθει κι εγώ; Να μου στείλουν μήνυμα ενώ έχω δουλειά και μετά να το ξεχάσω εντελώς; Θα μπορούσα να του φρεσκάρω την μνήμη με ένα καινούριο, έξυπνο, αστείο μήνυμα, χωρίς να δείξω ότι πληγώθηκα, επειδή δεν πληγώθηκα, εφόσον προφανώς ξέχασε να μου απαντήσει, κι αυτό είναι ανθρώπινο.

5. Ο χρήστης ήταν ενεργός πριν 35 λεπτά;! Όχι. Να πάει να γ@#$θεί. Δεν αξίζω εγώ τέτοια συμπεριφορά. Περάσαμε υπέροχα, και είμαι αξιόλογος άνθρωπος, δεν έχει δικαίωμα να με φτύνει έτσι. Αντίο.

6. Θα του στείλω να τον κράξω. Θα του πω ότι ξέρω τι κάνει, αλλά δεν έχει ουσία, γιατί κατά βάθος εγώ τον αγνοώ τόσο καιρό, οπότε η αναίδειά του δεν μπορεί να με αγγίξει!

7. Δεν θα του το στείλω αυτό, επειδή δεν βγάζει νόημα.

8. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Τι έκανα λάθος; Όχι, δεν πρέπει να μπαίνω στην ψυχολογία του θύματος, αυτό ακριβώς θέλει από ‘μένα. Γιατί να έχω κάνει εγώ το λάθος όταν είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι αρκετά ώριμος για να πει ότι δεν ενδιαφέρεται;

9. Θα πιώ κρασί. Το κρασί ποτέ δεν πρόκειται να με προδώσει.

in2life




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250