Αποκάλυψη... «σοκ»: Η Hello Kitty δεν είναι γάτα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 12:55

Αποκάλυψη... «σοκ»: Η Hello Kitty δεν είναι γάτα!

Η αποκάλυψη των δημιουργών της διάσημης γατούλας σόκαρε το Διαδίκτυο! Ευτυχώς, ο Σνούπι ήταν και παραμένει σκύλος...

Η αποκάλυψη ήρθε από τους Los Angeles Times κι έγινε από χθες ένα από τα κορυφαία θέματα συζήτησης στα social media: η Hello Kitty, γλυκιά γατούλα που συστήθηκε το 1974 στα παιδιά και στους γονείς -που πλήρωναν για να τους αγοράσουν ένα από τα πολυάριθμα προϊόντα που περιλάμβανε η τεράστια βιομηχανία που στήθηκε γύρω της- δεν είναι γάτα, αλλά άνθρωπος.

Η Κριστίν Γιάνο, ανθρωπολόγος από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, η οποία επιμελείται έκθεση για την Ηello Kitty, που θα φιλοξενηθεί στο Λος Αντζελες τον Οκτώβριο, ενημερώθηκε από την εταιρεία Sanrio, δημιουργό της Hello Kitty ότι όχι δεν είναι γάτα. Είναι ένα καρτούν μικρού κοριτσιού. Γι' αυτό δεν περπατάει ποτέ στα τέσσερα, αλλά κινείται και κάθεται ως άνθρωπος κι έχει μια γάτα ως pet.

Οπως ξεκαθαρίζει στην ιστοσελίδα της η Sanrio, η Hello Kitty είναι ένα «χαρούμενο μικρό κορίτσι, που λέγεται Κίτυ Γουάιτ, ζει στο Λονδίνο μαζί με τη μαμά της, Μαίρη και τον μπαμπά της, Τζορτζ Γουάιτ και την δίδυμη αδερφή της, Μίμι. Είναι Βρετανίδα, ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού και της αρέσουν οι τηγανίτες και οι μηλόπιτες...».

Το κωμικό εδώ είναι ότι η αποκάλυψη προκάλεσε τέτοιο σάλο σχολίων και αντιδράσεων (κορυφαίο το «μήπως και η Λάσι δεν είναι σκύλος;»), που οι δημιουργοί του Σνούπι (Snoopy) έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζουν ότι ο Σνούπι πάντα ήταν και παραμένει σκύλος...

thetoc




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ