Πώς θα δροσιστείτε τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 08:41

Πώς θα δροσιστείτε τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες;

Η ζέστη του καλοκαιριού, αν δεν την περνάτε δίπλα σε μια παραλία, είναι συχνά αφόρητη και βασανιστική. Η ταλαιπωρία αυξάνεται όταν πέφτει η νύχτα, η ζέστη καλά κρατεί και έρχεται η ώρα του ύπνου και αντί να καταφέρνουμε ένα καλό ύπνο, συνήθως καταλήγουμε να κάνουμε «βαρελάκια» στο κρεβάτι από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επειδή όμως ο ύπνος, είναι ιερός και απαραίτητος, εφαρμόστε τις παρακάτω μεθόδους και θα ανακτήσετε τη χαμένη σας ξεκούραση με πιο δροσερές νύχτες και χωρίς την αφύσικη ψύξη που προκαλεί το κλιματιστικό.

  1. 1. Ξαπλώνετε μόνο σε βαμβακερά σεντόνια

Ξεχάστε τα αισθησιακά μεταξωτά, σατέν και πολυεστερικά σεντόνια, τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Επενδύστε σε βαμβακερά και ανοιχτόχρωμα, που «αναπνέουν» και επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί και θα σας κρατήσουν αρκετή δροσιά για να βγει ξεκούραστη η νύχτα.

  1. 2. Παγώστε τα σεντόνια

Για ακόμα περισσότερη δροσιά, βάλτε τα βαμβακερά σας σεντόνια σε μια σακούλα και αφήστε τα στην κατάψυξη για λίγη ώρα, πριν τα απλώσετε και κοιμηθείτε σε αυτά, ενώ η σακούλα θα τα προστατέψει από το να πάρουν τη μυρωδιά των κρεάτων που διατηρείτε στην κατάψυξη. Αυτή η μέθοδος ωστόσο δεν θα σας δροσίσει για ώρες, αλλά θα σας δροσίσει τόσο, ώστε να σας πάρει ο ύπνος γλυκά.

 

3. Παγώστε μια θερμοφόρα

Όπως το χειμώνα γεμίζετε με καυτό νερό μια θερμοφόρα για να σας κρατήσει ζεστά τα πόδια τις κρύες νύχτες, με την ίδια λογική γεμίστε φέτος το καλοκαίρι τη θερμοφόρα με παγωμένο νερό και χρησιμοποιείστε τη για να σας κρατήσει δροσερούς και φρέσκους κάτω από τα σεντόνια, τις νύχτες του καύσωνα.

  1. 4. Κοιμάστε με ελαφριά ρούχα

Η καλύτερη φυσικά λύση είναι να κοιμάστε τελείως γυμνοί, αλλά αν δεν είστε χίπις στην καρδιά, προτιμήστε μια βαμβακερή φαρδιά μπλούζα και ένα σορτσάκι και ποτέ μακρυμάνικα, συνθετικά υφάσματα και μακριά παντελόνια.

 

5. Βιολογικό air condition

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εναλλακτικό air condition, με μηδενική κατανάλωση ρεύματος και απολύτως φυσικά αποτελέσματα. Τοποθετήστε απλά, μπροστά από τον ανεμιστήρα ένα ρηχό μπωλ γεμάτο με παγάκια και πατήστε το ΟΝ στον ανεμιστήρα. Δεν το περιμένετε, αλλά θα κάνει καλή δουλειά!

  1. 6. Υιοθετήστε τις συνήθειες όσων ξέρουν από ζέστη

Διδαχθείτε από όσα κάνουν για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη, εκείνοι που τη βιώνουν όλο το χρόνο. Υιοθετήστε τη συνήθεια των Αιγυπτίων που πέφτουν για ύπνο με μια κουβέρτα ποτισμένη σε δροσερό νερό και αντιμετωπίστε έτσι τη ζέστη και την υγρασία, που έχουν προκαλέσει οι φετινές βροχές σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

  1. 7. «Παγώστε» τους παλμούς σας

Είτε με τη βοήθεια μιας παγοκύστης, είτε με ένα μπουκάλι παγωμένο νερό, δροσίστε στρατηγικά σημεία του σώματός σας όπως είναι οι περιοχές που μετράμε συνήθως τους καρδιακούς παλμούς. Βάλτε την παγοκύστη στους καρπούς σας, τους αγκώνες, το λαιμό, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα.

 

8. Μην κοιμάστε με παρέα

Αν όντως θέλετε να κοιμάστε καλά το καλοκαίρι, κάντε το καλύτερα μόνοι σας παρά με τον ή την αγαπημένη σας. Οι αγκαλιές και η εγγύτητα αυξάνουν τη θερμοκρασία και είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε να αποφύγουμε. Κοιμηθείτε μόνοι σας, ώστε να κοιμηθείτε και δώστε ραντεβού με τον σύντροφό σας, ξανά τον Οκτώβρη…

  1. 9. Δημιουργήστε ρεύμα

Ανακαλύψτε τον μηχανικό μέσα σας και τοποθετήστε τον ανεμιστήρα σε σημεία κλειδιά στο δωμάτιο, στην κατάλληλη γωνία όσον αφορά το παράθυρο και αφήστε ανοιχτό και το παράθυρο στην άλλη πλευρά του σπιτιού και θα δημιουργηθεί ένα πολύ δροσερό ρεύμα που θα κάνει όλα τα air condition του κόσμου, να μοιάζουν φτωχά.

  1. 10. Φτιάξτε το δικό σας κρεβάτι

Ακόμα και αν θα κρατήσει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αξίζει να φτιάξετε το δικό σας κρεβάτι μέσα στο δωμάτιό σας, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια αιώρα και θα επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί και να σας δροσίζει από κάθε μεριά. Εναλλακτικά, βάλτε το κρεβάτι σε σημείο που οι περισσότερες πλευρές του θα είναι εκτεθειμένες στο ρεύμα που θα έχετε δημιουργήσει από την προηγούμενη πρόταση.

 

11. Ενυδατώνεστε

Πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της μέρας και πάντα δυο ποτήρια πριν πέσετε για ύπνο, για να προλάβετε την αφυδάτωση που θα φέρει η ζεστή νύχτα. Έχετε πάντα στο προσκεφάλι σας ένα μπουκάλι νερό, που θα σας δροσίζει και ξεδιψάσει στη μέση της νύχτας.

click@life