Σε ποια ηλικία κάνεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 21:47

Σε ποια ηλικία κάνεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου;

iStock

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Η ηλικία μας δεν καθορίζει την ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής. Είτε είσαι 20, είτε 60 ετών, το σεξ ενισχύει τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική σου υγεία. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια συγκεκριμένη περίοδος στη ζωή μας, όπου οι περισσότεροι αισθανόμαστε πιο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική μας ζωή. Και μάλλον δεν είναι αυτή που νομίζεις.

Πότε κάνουμε το καλύτερο σεξ της ζωής μας;

Σε ποια ηλικία η σεξουαλική μας ζωή φτάνει στο αποκορύφωμά της; Πότε κάνουμε σεξ και το ευχαριστιόμαστε περισσότερο από ποτέ; Μία αμερικανική έρευνα, βασισμένη σε στοιχεία 5.000 singles όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και επιπέδων εισοδήματος, διαπίστωσε ότι οι ανύπαντρες γυναίκες 66 ετών και οι άγαμοι άντρες 64 ετών, αναφέρουν ότι κάνουν το καλύτερο σεξ της ζωής τους. Κι αν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, σήκωσες με απορία και κάποιο δέος τα φρύδια σου, οι ειδικοί σε θέματα σεξουαλικής υγείας, υποστηρίζουν πως τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, δεν αποτελούν στην πραγματικότητα έκπληξη.

Απλώς επιβεβαιώνουν ότι το καλό σεξ δεν έχει να κάνει με ένα «τέλειο» σώμα ή τη νεότητα ή οποιοδήποτε από τα πολιτισμικά στερεότυπα με τα οποία έχουμε γαλουχηθεί, γύρω από  το σεξ. Οι επιστήμονες είναι απόλυτοι: Το καλό σεξ έχει να κάνει με το να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να μπορείς να επικοινωνήσεις αυτό που αισθάνεται στον σύντροφό σου. Έτσι, τα άτομα άνω των 50 ετών, φαίνεται πως έχουν την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία να ενσωματώσουν τη σεξουαλική ενδυνάμωση στη σεξουαλική τους ζωή. Κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε καλύτερο σεξ.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσε επίσης ότι το 85% των σεξουαλικά ενεργών ενηλίκων, αναφέρουν ότι το σεξ είναι σημαντικό για την ποιότητα της ζωής τους. Σχεδόν το 75% των ηλικιωμένων που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Μια άλλη μελέτη, που επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε γυναίκες, διαπίστωσε ότι το 54% των γυναικών βρίσκουν το σεξ καλύτερο και πιο ευχάριστο καθώς μεγαλώνουν.

Με τι συνδέεται το καλύτερο σεξ ενώ μεγαλώνουμε;

Τι είναι αυτό όμως που κάνει το σεξ καλύτερο ενώ μεγαλώνουμε; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η θετικότερη αντίληψη για τη σεξουαλική μας ζωή, θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι αποδεσμευόμαστε από το άγχος μιας πιθανής εγκυμοσύνης, στην ύπαρξη περισσότερου ελεύθερου χρόνου και πιθανώς λιγότερου εργασιακού άγχους. Επιπλέον, όσοι ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, έχουν αρκετή εμπειρία για να ξέρουν τι θέλουν και πώς να το ζητήσουν από έναν σύντροφο και μπορεί επίσης να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος, συνειδητοποιώντας ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να αρνηθούν στον εαυτό τους ευχαρίστηση.

Οι νεότεροι μπορούν ακόμα να έχουν μια υπέροχη σεξουαλική ζωή

Τώρα μπορεί να σκέφτεσαι: Άρα δεν έχω καμία ελπίδα για καλό σεξ πριν πάρω σύνταξη; Και κάπου εδώ οι ειδικοί έρχονται για να μας καθησυχάσουν. Πράγματι οι νέοι, αντιμετωπίζουν πιο συχνές απογοητεύσεις στην σεξουαλική τους ζωή, εξαιτίας των παράλογων, υψηλών τους στάνταρ. Εν τω μεταξύ, οι μεγαλύτεροι ενήλικες μπορεί να αποδεχτούν το σώμα τους με τρόπους που οι νεότεροι δεν το κάνουν.

Αν και το σεξ στα 60, μπορεί να είναι «το καλύτερο» της ζωής σου, οι ειδικοί συμφωνούν ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε υπέροχο σεξ οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή μας. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να μιλάμε ανοιχτά και να μη φοβόμαστε να επικοινωνήσουμε τις σεξουαλικές μας επιθυμίες και φαντασιώσεις, τόσο καλύτερη θα είναι η σεξουαλική μας ζωή, τόσο για εμάς όσο και για τους συντρόφους μας.

Εάν δεν είσαι στα 60 σου λοιπόν, μην απελπίζεσαι. Το «καλύτερο σεξ» είναι ένας υποκειμενικός όρος. Το πιο σημαντικό πράγμα για το σεξ καθώς μεγαλώνουμε( και σε οποιαδήποτε ηλικία) είναι να έχουμε τη σωστή νοοτροπία.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250