Ποινική δίωξη για βιασμό κατά του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου - Τι λέει ο δικηγόρος του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 12:28

Ποινική δίωξη για βιασμό κατά του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου - Τι λέει ο δικηγόρος του

Σε ανακοίνωσή του, ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, για κακούργημα, ο Ν. Βιτώρος αναφέρει ότι "ο Κώστας Κωστόπουλος, από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και, με αίτησή του, ζήτησε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της μήνυσης που κατατέθηκε σε βάρος του. Ταυτοχρόνως, υπέβαλε έγκληση σε βάρος της μηνύτριας για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Ήδη, σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου, της τηλεόρασης και του πολιτισμού, που έχουν συνεργασθεί με τον κ. Κωστόπουλο, έσπευσαν να καταθέσουν υπέρ του.

Η διενέργεια της τακτικής ανάκρισης θα αναδείξει όλα τα ψεύδη, τα κενά και τις αγεφύρωτες αντιφάσεις, όπως ήδη έχουν επισημανθεί από τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, τα ερωτήματα της οποίας ουδέποτε απαντήθηκαν από τη μηνύτρια. Είναι αυτονόητο ότι από την πλευρά μας δεν θα δημοσιοποιήσουμε κανένα στοιχείο από το αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης. Θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε την διαδικασία, διαχωρίζοντας την πραγματική απονομή της δικαιοσύνης από την εκμετάλλευση της μέσω της ευκαιριακής δημοσιότητας".

Η ποινική δίωξη

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη για βιασμό, ο οποίος φέρεται να τελέστηκε το 2010. Η καταγγελία έγινε από την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου, η οποία στη μήνυσή της αναφέρει ότι οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2009 και τις αρχές του καλοκαιριού του 2010, ο σκηνοθέτης τής πρότεινε να βγουν για φαγητό και στη συνέχεια να συναντήσουν την κοινή τους παρέα σε κλαμπ. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι ο σκηνοθέτης κλήθηκε να δώσει έγγραφες εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρνείται τις καταγγελίες, μίλησε για περιστασιακή γνωριμία και μάλιστα κατέθεσε και μήνυση σε βάρος της.

news247.gr




00 inkefalonia general ad 300X250