Η απόλυτη ρουτίνα περιποίησης δέρματος για να απαλλαγείς οριστικά από τις κηλίδες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 14:30

Η απόλυτη ρουτίνα περιποίησης δέρματος για να απαλλαγείς οριστικά από τις κηλίδες

istock

Δες το δέρμα σου πιο καθαρό μέσα σε λίγες εβδομάδες

Η υπερμελάγχρωση είναι μια από τις πιο απογοητευτικές παθήσεις του δέρματος, κυρίως λόγω της επίμονης φύσης της και της χρόνιας, αναπόφευκτης έκθεσης σε δύο από τις κύριες αιτίες της: τον ήλιο και τις ορμόνες.

Παρακάτω θα δεις όσα πρέπει να ξέρεις για την υπερμελάγχρωση, και τι μπορείς να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις:

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι υπερμελάγχρωσης;
Υπάρχει υπερμελάγχρωση που προκαλείται από την έκθεση σε ακτίνες UV. Έπειτα, υπάρχει το μέλασμα, μια δερματική πάθηση που μπορεί να προκληθεί από ορμονικές αλλαγές που εμφανίζονται στο πρόσωπο με τη μορφή κηλίδων και καφέ μπαλωμάτων. Είναι επίσης σημαντικό να έχεις κατά νου ότι το μέλασμα, το οποίο επίσης επιδεινώνεται από την έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη, μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά ποτέ δεν μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως.

Υπάρχει επίσης η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση και το μεταφλεγμονώδες ερύθημα, τα οποία συνήθως εμφανίζονται μετά από ξέσπασμα ακμής. Όταν η ακμή θεραπεύεται, μπορεί να αφήσει πίσω αποχρωματισμό που κυμαίνεται από ροζ, κόκκινο, μωβ, καφέ ή μαύρο.

Ποια συστατικά βοηθούν στην εξάλειψη των μαύρων κηλίδων;
Καλό θα είναι να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου συστατικά όπως η βιταμίνη C και το κοτζικό οξύ, προκειμένου να επιβραδύνεις την παραγωγή των κυττάρων που σχηματίζουν μελανίνη στο δέρμα. Η προσθήκη προϊόντων με αυτά τα συστατικά σε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος που περιλαμβάνει απολεπιστικά όπως ρετινόλη ή τρανεξαμικό οξύ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αφήνοντας πίσω του πιο ομοιόμορφο δέρμα. Το τελευταίο μέρος της ρουτίνας είναι το αντηλιακό. Η προστασία του δέρματός σου από τον ήλιο είναι η πιο σημαντική ενέργεια που μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις τις μαύρες κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο. Η έκθεση στις ακτίνες UV μπορεί επίσης να αυξήσει την παραγωγή των κυττάρων που παράγουν μελανίνη, επιδεινώνοντας τα μαύρα στίγματα.

Μπορεί να χρειαστούν μερικές διαφορετικές προσπάθειες για να βρεις τον αγαπημένο σου συνδυασμό προϊόντων για μακροχρόνια χρήση, αλλά οι ειδικοί συνιστούν να αναζητήσεις προϊόντα που περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα συστατικά:

Βιταμίνη C
Αυτό το αντιοξειδωτικό προστατεύει το δέρμα σου από περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν τη φλεγμονή. Επίσης, μειώνει την παραγωγή μελανίνης, που προκαλεί τις μαύρες κηλίδες, ενώ παράλληλα βοηθά στην εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Τρανεξαμικό οξύ
Το συγκεκριμένο οξύ επιβραδύνει την υπερβολική παραγωγή μελανίνης, ενισχύει τη φωτεινότητα του δέρματός ενώ βελτιώνει την εμφάνιση αποχρωματισμού.

Νιασιναμίδη
Αυτό το συστατικό, το οποίο είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, μειώνει την ερυθρότητα, ενισχύει τον φραγμό του δέρματός και έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Φυτικό οξύ
Αυτό το φυτικής προέλευσης αντιοξειδωτικό προστατεύει από τις βλάβες από τον ήλιο ενώ εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός.

Ρετινοειδή
Τα ρετινοειδή κάνουν δύο βασικά πράγματα: ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων για πιο λαμπερό και λείο δέρμα.

Ποιες θεραπείες βοηθούν στην εξάλειψη των μαύρων κηλίδων;
Σε ό,τι αφορά τις θεραπείες που γίνονται στα γραφεία επαγγελματιών, οι οποίες μπορεί να κυμαίνονται από χημικό πίλινγκ έως λέιζερ, το σχέδιο θεραπείας σου πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στον τόνο του δέρματός σου καθώς και στον τύπο της υπερμελάγχρωσης που αντιμετωπίζεις. Εάν είσαι έγκυος ή θηλάζεις, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον/τη γιατρό σου πριν δοκιμάσεις οποιοδήποτε προϊόν ή θεραπεία.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250