Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τον Φεβρουάριο η δίκη – Τι ποινή προβλέπεται

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 10:58

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τον Φεβρουάριο η δίκη – Τι ποινή προβλέπεται

Τσουνάμι αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση και όχι μόνο, από τον Στάθη Παναγιώτοπουλο λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες.

Οι καταγγελίες εις βάρος του, ολοένα και αυξάνονται με πολλές γυναίκες να έχουν ήδη καταθέσει την δική τους ιστορία σε ότι αφορά στο reveng porn, στο οποίο όπως αποδεικνύεται από τις μαρτυρίες τους, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ήταν επαγγελματίας.

Στο εδώλιο το Φεβρουάριο

Στο μεταξύ, όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών, ο πρώην παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» θα καθίσει τον προσεχή Φεβρουάριο στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης μέσω διαδικτύου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, που αφορούν την ερωτική ζωή.

Η μήνυση σε βάρος του από την 30χρονη καταγγέλλουσα είχε κατατεθεί ήδη από το 2019, ωστόσο λόγω της πανδημίας το δικαστήριο λάμβανε συνεχώς αναβολές.

Το κενό νόμου

«Το ότι συναινείς σε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία δε σημαίνει ότι δίνεις το ΟΚ για την περαιτέρω επεξεργασία», είπε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, σήμερα Σάββατο, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Ο Γ. Μαρακάκης σημειώνει ότι «σε αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα υπάρχει κενό νόμου».

«Οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια φυλάκισης».

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, «για να καταστεί κακουργηματική η πράξη θα πρέπει να υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση με έσοδα άνω των 120.000 ευρώ». Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «αν δεν καταστεί κακούργημα, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις».

«Πρέπει να υπάρχει κυρωτικός κανόνας να δείχνει στον επίδοξο δράστη ότι αν θα συλληφθείς θα πας στη φυλακή και θα διαπομπευτείς».

pronews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250