5 μύθοι για το δέρμα που δεν ισχύουν, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 10:20

5 μύθοι για το δέρμα που δεν ισχύουν, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Μάθε όσα χρειάζεται για το προστατευτικό φράγμα του σώματός σου και τι χρειάζεται για να παραμείνει υγιές και απαλλαγμένο από εξάρσεις

Μεταξύ όλων των beauty influencers που μοιράζονται τις υπερβολικά περίπλοκες περιποιήσεις προσώπου τους στο TikTok και τις αμέτρητες εταιρείες που προσπαθούν να πουλήσουν τις λεγόμενες "θαυματουργές κρέμες", δεν είναι περίεργο που η περιποίηση του δέρματος μπορεί να είναι τόσο μπερδεμένη.

Ακολουθούν οι πέντε κορυφαίοι μύθοι που οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να αγνοήσεις, ώστε να καταλάβεις πραγματικά πώς να βοηθήσεις το δέρμα σου να δείχνει καλύτερα:

Μύθος #1: Τα άτομα με λιπαρό δέρμα δεν χρειάζονται ενυδατική κρέμα.
Η αλήθεια:
Πρέπει να ενυδατώνεσαι τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ακόμα κι αν φαίνεται αντιθετικό για τον τύπο του δέρματός σου. "Οι αδένες υπερδουλεύουν για να αντισταθμίσουν την αφυδάτωση", λέει η δερματολόγος Annie Chiu, κάτι που κάνει το λιπαρό δέρμα να φαίνεται ακόμη πιο λιπαρό. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα με λιπαρό δέρμα χρειάζονται τα βαρέως τύπου προϊόντα: Ψάξε για ελαφριές επιλογές που είναι λιγότερο πιθανό να φράξουν τους πόρους σου ή δοκιμάστε έναν ορό ή ένα τζελ αντί για μια κρέμα.

Μύθος #2: Το "Δερματολογικά ελεγμένο" σημαίνει ότι ένας δερματολόγος προτείνει ένα προϊόν
Η αλήθεια:
Αυτός ο ισχυρισμός μάρκετινγκ σημαίνει μόνο ότι ένα προϊόν εξετάστηκε από πιστοποιημένο δερματολόγο - όχι ότι του άρεσε και σίγουρα όχι ότι υποβλήθηκε σε δοκιμές τρίτων. "Αυτή η ορολογία δεν κάνει διαφοροποίηση μεταξύ μιας δοκιμής στο σπίτι και μιας επιστημονικά αυστηρής κλινικής δοκιμής", λέει η Chiu. Στην πραγματικότητα, ένα προϊόν μπορεί να αυτοανακηρυχθεί "δοκιμασμένο από δερματολόγους" ακόμα κι αν μόνο ένας γιατρός το έχει εξετάσει, λέει η Tina Alster, διευθύντρια του Ινστιτούτου Δερματολογικής Χειρουργικής Λέιζερ της Ουάσιγκτον. Αντί να βασίζεσαι σε ετικέτες, μίλησε με έναν δερματολόγο για συστάσεις για το δέρμα σου, για να σε καθοδηγήσει με βάση τον τύπο του δέρματός σου, τον προϋπολογισμό σου και τον τύπο ρουτίνας που θέλεις να ακολουθήσεις.

Μύθος #3: Ένα δερματικό εξάνθημα σημαίνει αλλεργία
Η αλήθεια:
Πολλά δερματικά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν εξάνθημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι αλλεργική. Το να καταλάβεις τι κάνει το δέρμα σου να αντιδράει είναι το κλειδί, γιατί η αιτία πρέπει να υπαγορεύσει τα επόμενα βήματα. Μην παραλείψεις να συμβουλευτείς τον/ην γιατρό σου για να καταλάβεις αν η δερματική σου αντίδραση είναι φυσιολογική ή όχι.

Μύθος #4: Η βιταμίνη Ε εξαφανίζει τα σημάδια και τις ραγάδες
Η αλήθεια:
Το τρίψιμο με βιταμίνη Ε δεν θα κάνει τίποτα για να εξαφανίσει αυτά τα σημάδια και θα μπορούσε να καταλήξει να ερεθίσει το δέρμα σου. Σε μια μικρή μελέτη, το ένα τρίτο των ανθρώπων που εφάρμοσαν βιταμίνη Ε στις ουλές τους ανέφεραν κόκκινο εξάνθημα. Ο χρόνος όμως περισσότερη δουλειά στο να ξεθωριάσει τις ουλές και τις ραγάδες, λέει η Chiu, αν και οι κρέμες και οι λοσιόν με υαλουρονικό οξύ και ρετινόλες μπορούν να κάνουν καλό. Η αποφυγή του ήλιου είναι επίσης ευεργετική, καθώς οι ουλές τείνουν να σκουραίνουν με το φως του ήλιου. 

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250