Ιθάκη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λιμανιού του Πισαετού με το όνομα "Οδυσσέας" (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 19:06

Ιθάκη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λιμανιού του Πισαετού με το όνομα "Οδυσσέας" (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ,  η εκδήλωση παρουσίασης του λιμανιού του Πισαετού Ιθάκης, έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την ΕΕ.

Εβαλε τα γιορτινά της, λοιπόν, η Ιθάκη για την παράδοση του εμβληματικου έργου του λιμανιού, στους τελικούς χρήστες που είναι οι κάτοικοι της Ιθάκης, οι ταξιδιώτες και επισκέπτες της.

Μια εκδήλωση που όπως αναφέρει και ο έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης, είχα αναβληθεί τέσσερις φορές, λόγω της Πανδημίας. 

Στην χθεσινή εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Επαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΑΝΑΣΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού και άλλοι. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, της παρουσίασης του λιμανιού του Πισαετού με το όνομα "Οδυσσέας", υπήρχε και περίπτερο ενημέρωσης στο Βαθύ Ιθάκης σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το λιμάνι Πισαετού Ιθάκης. 

Ithaki1

Η χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του έργου στο Λιμάνι Πισαετού είχε τίτλο «To Λιμάνι, η Ιστορία, το Περιβάλλον».

Στόχος ήταν να αναδειχθεί η σημασία του θαλάσσιου στοιχείου και των λιμένων στην ιστορική εξέλιξη, το περιβάλλον και την ανάπτυξη του τόπου.

Η  εκδήλωση περιελάμβανε: Παρουσίαση του έργου και της σημασίας του, από τον Προϊστάμενο της ΕΥΔ Ιονίων Νήσων κ. Κώστα Ασπιώτη, Ομιλία με θέμα «Νόστοι, ταξίδια, λιμάνια: ο χαρακτήρας ενός λαού» από τον κ. Αθανάσιο Ευσταθίου, καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μελέτης του Αρχαίου Κόσμου του Τμήματος Ιστορίας και Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ομιλία- παρουσίαση με θέμα «Η δημιουργία του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης και η προστασία της βιοποικιλότητας» από τον κ. Μιχαήλ Ξανθάκη, αναπλ. Διευθυντή του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Η εκδήλωση έκλεισεμε όμορφο  μουσικό πρόγραμμα από την Μαντολινάτα Ιθάκης. 

Το έργο «Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης» εντάχθηκε στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 με προϋπολογισμό 6.400.000€. Με το έργο έγινε επέκταση και εκσυγχρονισμός του λιμένα Πισαετού με τα απαραίτητα λιμενικά και χερσαία έργα: κατασκευή νέων κρηπιδωμάτων και μετώπων από τεχνητούς και φυσικούς ογκόλιθους, αύξηση του χερσαίου χώρου του λιμένα, κατασκευή νέας οδικής πρόσβασης στο λιμάνι μήκους 180 μ. περίπου,  κατασκευή νέου κτιρίου εξυπηρέτησης λιμένα (χώρος εξυπηρέτησης και αναμονής κοινού, χώροι λειτουργίας λιμένα, χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων),  ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις λιμένα, οδοφωτισμού και κτιρίου.

Με το έργο αυτό, εξασφαλίζεται η σταθερή θαλάσσια επικοινωνία, αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν, με άμεσο όφελος για τον πληθυσμό, τόσο τον μόνιμο όσο και τον εποχιακό, και δημιουργείται μία ώθηση στην τοπική ΚΑΙ περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη. Εξαιρετικά σημαντική είναι η συμβολή του έργου στον τομέα της υγείας καθώς διασφαλίζει την άμεση πρόσβαση περιστατικών στην Κεφαλονιά ή στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ithaki2Ithaki3

ithaki7

ithaki5ithaki6

Ithaki4


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250