Τραυλός: Ελάχιστο χρέος μας η μετονομασία του 1ου Δημοτικού Αργοστολίου σε «Μίκης Θεοδωράκης»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 17:30

Τραυλός: Ελάχιστο χρέος μας η μετονομασία του 1ου Δημοτικού Αργοστολίου σε «Μίκης Θεοδωράκης»

Ανάρτηση στο fb του Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρου Τραυλού

Αντίο μεγάλε Μίκη,

Μεγάλη η παρακαταθήκη που αφήνεις για τη χώρα και και το έθνος μας…

Ελάχιστο χρέος μας η μετονομασία του 1ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου που αποφοίτησες σε Μίκης Θεοδωράκης αλλά και η καλλιέργεια της μουσικής μας παράδοσης που σε επηρέασε στην μουσική σου, όπως μας είπες στην τελευταία ίσως επίσημη δήλωση σου από τα χείλη της κόρης σου στην συναυλία προς τιμή σου τις 24 Αυγούστου 2021 στο Αργοστόλι.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΑΝΑΤΕ ΜΙΚΗ !

Η αιωνιότητα σε περιμένει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

(ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 24.08.2021)

"Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γνωστοί οι ιδιαίτεροι δεσμοί μου με την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα με το Αργοστόλι, που αποτελούν ένα κομμάτι της ζωής μου. Εκεί ανακάλυψα την μυστηριακή σχέση μου με τη μουσική. Εκεί νομίζω ότι βγήκε για πρώτη φορά ο μουσικός που είχα μέσα μου και που έμελλε να κυριαρχήσει στη ζωή μου και αυτό χάριν στα μουσικά ακούσματα που κυριαρχούσαν τότε στο νησί, τις καντάδες και τις φιλαρμονικές. Τόσο που κάποτε δήλωσα ότι ένα μεγάλο μέρος των τραγουδιών μου έχει τις ρίζες του στο ωραίο αυτό νησί. Αλλά και αργότερα ευτύχισα να ζήσω μαζί σας στιγμές αξέχαστες, με συναυλίες και παρουσίαση των έργων μου.

Σήμερα έχω την μεγάλη χαρά και συγκίνηση να πληροφορούμε την απόφασή σας να δώσετε το όνομα μου στο σχολείο στο οποίο φοίτησα και εγώ, κάποτε. Η Τιμή είναι μεγάλη!

Σας Ευχαριστώ και στέλνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους και κυρίως στα παιδιά, στους δασκάλους και στους γονείς τους.

Σας Ευχαριστώ όλους !

Με θερμούς χαιρετισμούς

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250