Ο Νικηφόρος Κουλουμπής για τις εθελοντικές δράσεις της ΟΝΝΕΔ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:58

Ο Νικηφόρος Κουλουμπής για τις εθελοντικές δράσεις της ΟΝΝΕΔ

O πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Νικηφόρος Κουλουμπής φιλοξενήθηκε στον Cosmos96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

Συγκέντρωση ειδών

«Μόλις μπήκαν οι πρώτες φωτιές, σκεφτήκαμε ότι κάπως πρέπει να βοηθήσουμε και όταν είδαμε την κατάσταση να ξεφεύγει, μέσα μας όλο αυτό πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Είπαμε λοιπόν να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας. Οι χώροι που μαζεύονται τα πράγματα είναι όλα τα σούπερ μάρκετ σε όλη την Κεφαλονιά που πάει ο κόσμος και ψωνίζει αλλά και τα γραφεία μας. Αντίστοιχη κίνηση είχαμε κάνει και για την Ελασσόνα και τώρα ελπίζουμε η ανταπόκριση να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Υπάρχει ανταπόκριση, ο κόσμος συμπαραστέκεται. Δεν υπήρξε ένας που να αρνήθηκε να προσφέρει βοήθεια.  Μέχρι τις 23 Αυγούστου θα γίνεται η συλλογή με τρόφιμα, φαρμακευτικά είδη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

Αιμοδοσία

«Αιμοδοσία θέλουμε να κάνουμε τον Σεπτέμβριο, για να έρθουμε σε συνεννόηση με τα αθλητικά σωματεία και να δούμε και ποιοι μπορούν να δώσουν αίμα, γιατί υπάρχουν πολλοί που θέλουν αλλά δεν μπορούν. Μπορεί κάποιος να έχει πίεση υψηλή ή χαμηλή, ζαλάδες κλπ… Είναι αλήθεια πως το πρόβλημα με την αιμοδοσία, είναι πολύ μεγάλο. Εμείς έχουμε κάνει και τράπεζα αίματος και προσπαθούμε να δίνουμε και να στέλνουμε  όταν χρειάζεται. Θα προσπαθήσουμε τον Σεπτέμβριο να κάνουμε όλοι μια ομαδική αιμοδοσία».

Δενδροφύτευση και αγώνας δρόμου

«Έχουμε προγραμματίσει δενδροφύτευση περί τα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, λόγω καιρού επειδή εκείνη την περίοδο φυτεύουν και είναι και τα δέντρα τέτοια, αλλιώς δεν θα πιάσουν. Παράλληλα, ετοιμάζουμε και τον αγώνα τον Σεπτέμβριο, που ακυρώθηκε πριν καιρό (από τη γέφυρα του Χάρακα προς την Άσσο).