ΕΚΚΙ: Δυναμική συγκέντρωση στο Ληξούρι για να μην κλείσει η τράπεζας Πειραιώς (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 21:03

ΕΚΚΙ: Δυναμική συγκέντρωση στο Ληξούρι για να μην κλείσει η τράπεζας Πειραιώς (εικόνες)

Με μια δυναμική συγκέντρωση ο λαός της Παλικής, σήμερα το πρωί, ανταποκρινόμενος στο  κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, εξέφρασε την αντίθεσή του στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Ληξούρι.

Δεκάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι και άλλοι,  έδωσαν το παρόν στην συγκέντρωση, επικροτώντας τόσο την πρωτοβουλία όσο και την ομιλία  του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Ο Πρόεδρος Γ. Γαβρίλης, καταδικάζοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και  την απόφαση του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς  να κλείσει δεκάδες υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, (μεταξύ αυτών και αυτό του Ληξουρίου), ανέφερε ότι μόνο η κινητοποίηση του λαού μπορεί να αποτρέψει αυτό  το ενδεχόμενο.  Τόνισε ιδιαίτερα τα μεγάλα και ανυπέρβλητα σε κάποιες περιπτώσεις, εμπόδια που δημιουργούνται με το παραπάνω κλείσιμο, στους αγρότες, τους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, με τις απολύσεις και τις εθελούσιες εξόδους που επιβάλλονται στο προσωπικό, με την ερήμωση και την εγκατάλειψη της πόλης του Ληξουρίου από μια σειρά υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους φτωχούς και υπερήλικες συμπολίτες μας κ.α. Τόνισε επίσης ότι αποτελεί πρόκληση απέναντι στα προβλήματα αυτά, οι τραπεζικοί όμιλοι να αντιτείνουν τα κέρδη τους, είτε με την μείωση του κόστους υπηρεσιών, είτε με τα ληστρικά επιτόκια που μας επιβάλουν, είτε με το ξεζούμισμα των εργαζομένων σε αυτές, είτε με το τάισμα ζεστού χρήματος από το κράτος μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων, όπως έγινε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα τα πλήρωσαν ακριβά.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Π. Σωτήρας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς, που έθεσε όλα τα επιπλέον προβλήματα που θα δημιουργήσει αυτή η εξέλιξη στους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους και αλιείς στην περιοχή της Παλικής και καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου, Δ. Μαντζουράτος, που εισηγήθηκε (και υιοθετήθηκε με πλειοψηφία), σχετικό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκώντας  κριτική στην Δημοτική Αρχή που κωλυσιεργεί στην επίσημη αντίδραση του Δήμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου καλεί σε συνέχιση του αγώνα, με νέες πρωτοβουλίες, με συντονισμό και αποφασιστικότητα!

Αργοστόλι 22/7/2021

20210722 11161220210722 11171720210722 112457




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ