Στ. Σπαθής: «Οι επαγγελματίες θα ανασάνουν μόνο με δυνατό Αύγουστο και Σεπτέμβριο»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 09:04

Στ. Σπαθής: «Οι επαγγελματίες θα ανασάνουν μόνο με δυνατό Αύγουστο και Σεπτέμβριο»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου ,μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς - Ιθάκης και Πρόεδρος της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ, Σταύρος Σπαθής.

Συνοπτικά είπε:

Όσον αφορά την κίνηση στις εμπορικές επιχειρήσεις στο μέσον του καλοκαιριού ο κ.Σπαθής ανέφερε:

“Η κίνηση είναι υποτονική, την τελευταία εβδομάδα άρχισε να δείχνει μια ανοδική τάση,ευελπιστούμε ότι αυτή την εβδομάδα που μπαίνει η Κεφαλονιά θα πάρει τα πάνω της.
Μακάρι να αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων γιατί ίσως να είναι το πιο σκληρό φθινόπωρο για τους επαγγελματίες.

Περάσαμε δύο χρόνια με τον κορονοιό πάρα πολύ δύσκολα, περιμέναμε φέτος ότι θα έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι, τουλάχιστον ένα καλό Ιούνιο έναν πάρα πολύ καλό Ιούλιο και ένα δυνατό Αύγουστο και
αυτή τη στιγμή βλέπουμε να έχει φύγει ο μισός Ιούλιος,ο Ιούνιος ήταν χαμένος τελείως και να υπάρχει μια απελπισία ότι θα είναι χειρότερα απο πέρυσι.

Για να σωθεί η χρονιά και να ανασάνουν οι επαγγελματίες θα πρέπει να χούμε ένα δυνατό Αύγουστο και έναν δυνατό Σεπτέμβρη και μακάρι να πάει και πιο πέρα, φτάνει να μην έχουμε κανένα φαινόμενο όπως το περσινό με τον “Ιανό”.”

Σε σχέση με τις τελευταίες δράσεις του Επιμελητηρίου ο κ. Σπαθής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Ελλάδα -Αλβανία( Interreg IPACBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014 – 2020 ) το οποίο έκλεισε με το εικαστικό δρώμενο που έλαβε χώρα στο Κάστρο της Άσσου kai στην συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Condor.

Ερωτηθείς για το φαινόμενο που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορά στην επιλογή συγκεκριμένων επιχειρήσεων για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, απάντησε:
“Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και όπως είπαμε και στην εταιρεία ως επιμελητήριο, δεν γίνεται να πηγαίνουν στοχευμένα κάπου και να λένε ότι είναι θέμα covid-19.

Όλα αυτά τα καθορίζουν μέσα από το πλοίο, γι αυτό απευθυνθήκαμε στην εταιρεία και το επόμενο βήμα είναι ότι απο τη στιγμή που δεν θα υπάρξει συμμόρφωση απο την εταιρεία και δεν αρθεί το μέτρο αυτό που έχει θέσει, θα φέρω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχω άλλη επιλογή.

Δεν μπορεί να μου λεει εμένα η εταιρεία όταν ζητάμε γραπτώς και η εταιρεία να απαντά τηλεφωνικώς ,υποδείξτε μας εσείς κάποια σημεία. Να υποδείξω εγώ που είμαι η ομπρέλα των επαγγελματιών; Να διχάσω τον κόσμο; Αυτό δεν γίνεται. Απ΄ ό,τι έχω μάθει αυτό είναι πρακτική μόνο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Εμείς τούς προτείναμε ,γιατί το Επιμελητήριο κάνει γρήγορες κινήσεις και προσπαθεί να έχει έτοιμη τη λύση, ότι με μια πιστοποίηση στην πόρτα στο κάθε κατάστημα ότι είναι εμβολιασμένοι οι υπάλληλοι του θα μπορούσε να έχει λυθεί το θέμα.

Δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν το δεχτήκανε, μπορεί να υπάρχουν άλλα συμφέροντα απο πίσω, αυτό είναι θέμα δικό τους.

Στην Σαντορίνη και στην Κέρκυρα πήραν τα μέτρα τους, εδώ θα δούμε πως θα εξελιχθεί κι απο την στιγμή που δεν αντιδρούν και οι Εμπορικοί Σύλλογοι και οι Εμποροεπαγγελματικοί, αντιδρούμε μόνο εμείς δυστυχώς. Θα έπρεπε να είναι δίπλα στον επαγγελματία και τον επαγγελματία δεν μπορείς να τον ξεχωρίζεις.”

Όσον αφορά την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ, ο κ. Σπαθής αναφέρθηκε στον βιολογικό Αργοστολίου και στα όσα έγιναν επί θητείας του ως Προέδρου με την Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου για την συντήρηση και αναβάθμιση του, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα δυσοσμίας του 2019 και να μην επαναληφθούν.

Αναφέρθηκε επίσης στις απεντομώσεις που γίνονται εδώ και είκοσι μέρες σε όλο το Αργοστόλι και σε όλη την Κεφαλονιά τονίζοντας:

“Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, δεν λέω ότι δεν θα έχουμε από τα φρεάτια κάποιες στιγμές κάποια δυσοσμία λόγω της ζέστης, όμως αντιμετωπίζεται, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν και οι κάτοικοι ότι δεν μπορούν να πετάνε ασύστολα μέσα στις αποχετεύσεις πράγματα. Κάποιους τους έχουμε ενημερώσει ότι δεν μπορούμε να επιβαρυνόμαστε ως υπηρεσία για τα αυτονόητα, τώρα θα τους στείλω το μπιλιέτο.”

Τέλος για την περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά στις 3 Ιουλίου(Καπανδρίτι-Τζαννάτα...) ενημέρωσε ότι απο την επόμενη μέρα της φωτιάς έκανε αυτοψία μαζί με τον Διευθυντή της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ κ.Γασπαρινάτο, πήραν δείγματα απο το αντλιοστάσιο της περιοχής, κατέγραψαν τους σωλήνες που κάηκαν, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στις 12 Ιουλίου με το αντλιοστάσιο και ελήφθησαν και πάλι δείγματα ούτως ώστε να έχουν πιο καθαρή εικόνα για την ποιότητα του νερού.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-634093068}




00 inkefalonia general ad 300X250