Ανακοίνωση Φοιτητών και Εκπαιδευτικών Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 08:05

Ανακοίνωση Φοιτητών και Εκπαιδευτικών Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

To Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στηρίζει και στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των υπόλοιπων τμημάτων, για τη διατήρηση του Ιδρύματος. Αποτελεί ένα ζωντανό και ενεργό κομμάτι της πόλης του Ληξουρίου, στεγάζεται στα ιδιόκτητα κτήρια της Ιστορικής Βαλλιανείου Σχολής, έχει υποδομές και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Το αντικείμενό σπουδών του εντάσσεται στα πλαίσια της αναπτυξιακής δυναμικής της περιφέρειας η οποία αποτελεί και στρατηγικό στόχο της κεντρικής πολιτικής των κυβερνήσεων τα τελευταία 30 χρόνια. Στα πλαίσια αυτά έχει διοργανώσει Διεθνές Συνέδριο το 2012, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες, Θερινά Σχολεία σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχει ερευνητική παρουσία σε διεθνή περιοδικά και συνεπικουρεί στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι του νομού μας. Παράλληλα υλοποιεί προτάσεις στα πλαίσια του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, προτάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2014, στο ενδεχόμενο συνέχισης της λειτουργίας μας. Με την κατάργησή του χάνονται όλες οι υποδομές, η αναπτυξιακή του προοπτική και παρουσία, καθώς και όλοι οι κόποι φοιτητών, καθηγητών, συνεργατών και τοπικών φορέων που το στηρίζουν από το 2004. Παράλληλα, δίνεται η χαριστική βολή σε μια πόλη που έχασε, Εφορία, Δήμο, ΙΚΑ, Ειρηνοδικείο, Υποθηκοφυλακείο και προσεχώς και το νοσοκομείο της !

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, έχει στοχοποιηθεί ξανά από το υπουργείο, όταν με αμφιλεγόμενα κριτήρια αφέθηκαν εκτός μηχανογραφικού το 2011 τρία τμήματά του, τα οποία μετά από αγώνες, συμπεριελήφθησαν εκ νέου στο μηχανογραφικό του 2012.

Κανένα τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δεν είναι παιχνίδι, κτήμα ή παιδί οποιουδήποτε. Ανήκει σε όλους όσους το αγκάλιασαν και το στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και με προσωπικό κόστος.

Απαιτούμε αναβάθμιση και ισχυροποίηση του πτυχίου μας κάτω από μία Σχολή που θα εντάσσεται στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο θα συνεχίσει τη λειτουργία του ως αυτόνομο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Φωνάζουμε μαζί με όλους,

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

Φοιτητές και Εκπαιδευτικό Προσωπικό Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων


Ετικέτες: