Ψηφίσματα από τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων και τον Οδοντιατρικό Συλλογο για το ΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 23:41

Ψηφίσματα από τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων και τον Οδοντιατρικό Συλλογο για το ΤΕΙ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης στις 05-02-2013 αποφάσισε να συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο της 06-05-2013 και σταθεί στα ενάντια στην εφαρμογή του ΚΑΤΑΠΤΗΣΤΟΥ σχεδίου "ΑΘΗΝΑ". . Ένα σχέδιο που αν υλοποιηθεί δεν θα εξυπηρετήσει τίποτ' άλλο, παρά μόνο στην καταστροφή του τόπου μας και της χώρας, την απαξίωση της εκπαίδευσης των νέων, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η ύπαρξη μια σχολής σαν το ΤΕΙ στον τόπο μας (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά κλπ).
Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας, όπως το γνωρίζουν και αυτοί που προτείνουν το "ΑΘΗΝΑ" ,(εκτός των άλλων που έχουν προηγηθεί και θα ακολουθήσουν, τα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ), ότι οι Έλληνες πρέπει να πάψουν να υπάρχουν και όχι μόνο αυτό. ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.

ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ

ΠΩΣ ΟΜΩΣ θα γίνει αυτό;
1) Πρώτον πρέπει να πεινάσουν (κόβοντας τις δουλείες τους, τα μέσα επιβίωσης τους, τα λεφτά τους).
2) Μετά θα τους πάρουν, με το έτσι θέλω, ένα κομμάτι ψωμί, ότι τους απομένει (σπίτι, χωράφι, λιμάνι, αεροδρόμιο και σιγά σιγά όλη την Ελλάδα)
3) και τέλος, θα τους αφήσουν χωρίς γνώσεις, χωρίς την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.
Για να επιτευχθεί όμως αυτό το τελευταίο πρέπει από κάπου να αρχίσουν.
Από που αλλού εκτός από το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που δεν είναι άλλο από τα νιάτα της, τα παιδιά της, τα παιδιά μας;

Και βρήκαν την ΑΘΗΝΑ τη θέα της γνώσης και της σοφίας ,της πήραν το όνομα και βάφτισαν το σχέδιό τους αυτό με το όνομα της, καμουφλάροντας το έτσι, σαν αναβάθμιση και ανασύσταση , που μόνο στόχο έχει την εκθεμελίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, το γκρέμισμα των ονείρων των παιδιών μας, την ερήμωση της επαρχίας και την εξαθλίωση των οικογενειών και των τοπικών οικονομιών.
Μας πήραν τους κόπους μας,, μας παίρνουν τις περιουσίες που φτιάξαμε όλοι με καθημερινό μόχθο, ιδρώτα, αίμα και πολλές φορές την ίδια την ζωή μας.

Δεν αρκέστηκαν όμως σ'αυτά γιατί έχουν αδηφάγο σχέδιο και όρεξη. Θέλουν και την ελπίδα και
τα όνειρα μας, που για μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά το μέλλον των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Δεν θα τους αφήσουμε όμως. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ως εδω.

Τα όνειρα των παιδιών μας τους ανήκουν.
Αφήστε τα να ζήσουν με αυτά και για αυτά.

Έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται, έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση,στην γνώση, στα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο.
Έχουν λόγο και έργο, στην προοπτική και στο μέλλον, αυτής της χώρας.
"Αφήστε μας να ζήσουμε" και να χαράξουμε τον δρόμο της ζωής μας όπως τον ονειρευτήκαμε μέσα από τον καθημερινό μόχθο μας, τον πόνο και την αγωνία γιατο άγνωστο που εσείς μας φτιάξατε.

Ας φωνάξουμε όλοι μαζί!!

– ΟΧΙ ΣΤΟ "ΑΘΗΝΑ"
– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΕ . Θα πράξουμε ανάλογα με την σοβαρότητα και την εξέλιξη της κατάστασης καθιστώντας σαφές ΣΕ ΟΛΟΥΣ ότι
– ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Αργοστόλι, τηλ. 2671024281, 2671024621

Αρ. Πρωτ. 7
Αργοστόλι 5/2/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Θέμα: Επικείμενη κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων)

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας εκφράζει την αντίθεσή του στην προοπτική κατάργησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η οποία ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του «Σχεδίου Αθηνά», καθώς θεωρεί ότι, στο όνομα ενός υποτιθέμενου εξορθολογισμού, εφαρμόζονται εις βάρος της κοινωνίας μας, για μία ακόμη φορά, μέτρα οριζόντιων περικοπών, που αποβλέπουν απολύτως στην επίτευξη πρόσκαιρων οικονομικών στόχων. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την ίδια προχειρότητα, την ίδια βαρβαρότητα και την ίδια επικινδυνότητα, που εφαρμόσθηκαν και στους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της υγείας, καθώς και του τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.
Για τις παραμέτρους χρησιμότητας, βιωσιμότητας και προσφοράς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (βεβαίως και των εκπαιδευτικών τμημάτων του στο Αργοστόλι), καθώς και για την ασάφεια των κριτηρίων στην διαδικασία κατάργησής του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας θεωρεί απολύτως κατατοπιστική και τεκμηριωμένη την εισήγηση των καθηγητών του Ιδρύματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, στην πρόσφατη για το συγκεκριμένο ζήτημα έκτακτη συνεδρίαση. Παρακαλούμε τον αρμόδιο Υπουργό την εισήγηση αυτή να την διαβάσει!
Επισημαίνουμε την παράδοση Παιδείας, που έχει η Περιφέρειά μας, αλλά και το νησί μας ειδικότερα, και ζητούμε όχι μόνον την διατήρηση αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθώς και την πλήρη στελέχωσή του με επαρκές διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό.
Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων και των φοιτητών του ΤΕΙ. Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη των κοινωνικών ομάδων ως βασική προϋπόθεση επιβίωσης. Αρνούμαστε οτιδήποτε οδηγεί σε μαρασμό τα ωραία μας νησιά.

Για το Δ.Σ. του ΟΣΚ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπυρίδων Κομποθέκρας-Κότσορος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Διονύσιος Γαρμπής


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250