Το Εργατικό Κέντρο για την απεργία της 20ης Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 09:43

Το Εργατικό Κέντρο για την απεργία της 20ης Φεβρουαρίου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Είναι αναγκαίο περισσότερο όσο ποτέ, να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες της κυβέρνησης που πασχίζει να διασπάσει τον αγώνα των ναυτεργατών ή των αγροτών ή των εργατών και να φέρει το ένα κομμάτι της εργατικής τάξης απέναντι στο άλλο. Είναι δίκαια τα αιτήματα της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των εργατών της θάλασσας και των ανέργων, γι' αυτό το λόγο παλεύουν όλο αυτό το διάστημα με διάφορες μορφές πάλης. Με βάση αυτό, τα λαϊκά στρώματα των πόλεων πρέπει να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά που αγωνίζεται για την επιβίωσή της κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, η αγροτιά πρέπει να στηρίξει την πάλη των ναυτεργατών και των άλλων μισθωτών που υπερασπίζονται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστούν ο αυταρχισμός και τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό.

Το ΠΑΜΕ στέκεται αλληλέγγυο στις απεργιακές κινητοποιήσεις όσων αυτή την περίοδο βρίσκονται στους δρόμους.«Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο.

Στις 20 Φλεβάρη να νεκρώσουν τα πάντα! Να παραλύσει η χώρα

Καλούμε σε σύσκεψη των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου την Κυριακή 10/2 στις 7:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι.

Να στείλουμε μήνυμα απειθαρχίας στην επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» απαιτώντας από τους εργοδότες να υπογράψουν τώρα Συλλογικές Συμβάσεις που να κατοχυρώνουν τα εργατικά δικαιώματα.

Τέλος καλούμε το σύνολο όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 20 του Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 π.μ στο Αργοστόλι

το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης