Η Τυτώ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 18:11

Η Τυτώ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου!

 Η Τυτώ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.

Πριν από μερικές εβδομάδες, μαζί με τον δάσκαλο κ. Ιορδάνη Γεμενετζή μαζέψαμε από την αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου μια πανέμορφη κουκουβάγια «Τυτώ» και την μεταφέραμε στις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για εξέταση και περίθαλψη.

Το ευγενικό και άριστα καταρτισμένο προσωπικό του Φορέα, αφού εξέτασε το πτηνό και το βρήκε καλά στην υγεία του, το τάισε, και το σούρουπο της επόμενης μέρας το μετέφερε σε ορεινή περιοχή του οικισμού των Φαρακλάτων και το ελευθέρωσε στο φυσικό του περιβάλλον.

Όμως πρόσφατα, η Τυτώ ξαναγύρισε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου στην ίδια θέση που την βρήκαμε. Φαίνεται ότι έχει επιλέξει το σημείο αυτό ως χώρο κουρνιάσματος και ως ορμητήριο για τις βραδινές του κυνηγητικές εξορμήσεις στα περίχωρα της πόλης. Ο χώρος είναι κλειδωμένος και προστατευμένος και δεν χρησιμοποιείται ποτέ από τα παιδιά. Επίσης, το πτηνό παρά τα εντυπωσιακά του μορφολογικά χαρακτηριστικά είναι εντελώς ακίνδυνο.

Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Ξανθάκης και τα υπόλοιπα στελέχη του Φορέα είναι στη διάθεση της διεύθυνσης και του προσωπικού του σχολείου για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά με την παρουσία του πτηνού στο σχολικό συγκρότημα. Η ενημέρωση από το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα είναι πολύ σημαντική. Ας την ζητήσει το σχολείο.

Πιστεύω ότι η σχολική κοινότητα και το πτηνό μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά. Είναι ζήτημα ηθικής αρετής και πολιτισμού. Άλλωστε, η κουκουβάγια πέρα από σύμβολο της θεάς Αθηνάς είναι και το πουλί της σοφίας, το σύμβολο της γνώσης, της φιλοσοφίας και εν γένει του ανθρωπισμού. Στέκεται εκεί ακίνητη όλη την μέρα και με αστείρευτη υπομονή επιτηρεί την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι το άγρυπνο μάτι της μητέρας φύσης πάνω στα παιδιά μας.

Η Τυτώ έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή. Επέλεξε την σχολική κοινότητα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου για σπίτι της.

Ελπίζω ότι και η σχολική κοινότητα του 6ου Δημοτικού Σχολείου θα σταθεί στο ύψος που επιβάλλουν οι προαιώνιες αξίες του πολιτισμού μας. Διονύσης Μινέτος

 




00 inkefalonia general ad 300X250