Ασύρματο Δίκτυο Κεφαλονιάς: Τοποθετήθηκε ο πρώτος δεκτης AIS στο νησί

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 09:59

Ασύρματο Δίκτυο Κεφαλονιάς: Τοποθετήθηκε ο πρώτος δεκτης AIS στο νησί

Μετά από την συνεργασία που έχουμε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τοποθετήσαμε τον πρώτο δεκτη AIS στο νησί μας. Ο συγκεκριμένος δεκτης χρησιμοποιείτε για την συλλογή δεδομένων όσο αφορά την θέση το πλοίων. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε ερευνητικά του προγράμματα και βοηθούν στην πρόληψη των θαλασσίων ατυχημάτων, στην μελέτη των περιβαλλοντολογικών επιδράσεων της παγκόσμιας ναυτιλίας , στην μελέτη της διάδοσης των ραδιοκυμάτων και αλλα πολλά.

Κάποια από τα δεδομένα του μπορούμε όλοι να δούμε στο πασίγνωστο marine traffic (www.marinetrafic.com). Ο δέκτης τοποθετήθηκε σε κόμβο του ασύρματου δικτύου μας και βρίσκετε σε 382 μέτρα υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας..Έχει ID 1420, δηλαδή είναι ο 1420 δέκτης AIS που στέλνει δεδομένα στο www.marinetraffic.com παγκοσμίως.

Η ονομασία του δέκτη στο www.marinetrafic.com ως πηγή AIS είναι "Kefalonia Wireless Network"

Τα δεδομένα του δέκτη μας είναι προσβάσιμα στο κοινό στη σελίδα http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx?zoom=8¢erx=20.3207¢ery=38.1957&station=1420# .

Να τονίσουμε ότι το Ασύρματο Δίκτυο Κεφαλονιάς έχει φτιαχτεί από τους χρήστες του, και δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό σκοπό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την παραχώρηση του δέκτη και την άψογη συνεργασία, και τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Ευφημίας "ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ" για το χρηματικό ποσο που μας διέθεσε ώστε να προμηθευτούμε μέρος του δικτυακού εξοπλισμού, που χρειάστηκε για να λειτουργήσει ο δέκτης.

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

KEFALONIA WIRELESS NETWORK

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.




00 inkefalonia general ad 300X250