Μινέτος για καταφύγιο αδέσποτων : Σε αντιφάσεις ο Κουρής - Που ήταν τόσα χρόνια ;

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 09:27

Μινέτος για καταφύγιο αδέσποτων : Σε αντιφάσεις ο Κουρής - Που ήταν τόσα χρόνια ;

To ζήτημα της λειτουργίας του καταφυγίου αδέσποτων ζώων απασχόλησε την εκπομπή "ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ" του COSMOS 96,5.

Η εκπομπή φιλοξένησε τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, τον Αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο καθώς και τον Διονύση Καππάτο, εκπροσοπώντας το Σύλλογο ΝΤΟΡΙΣ.

  • Κουρής

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και εκφράζοντας την άποψή του για τους λόγους που τον ανάγκασαν να ανακοινώσει το κλείσιμο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων που βρίσκεται στην Κρανιά.

Ο κος Κουρής τόνισε ότι ο Σύλλογος Ζωόφιλων κάνει μια τεράστια προσπάθεια και θα έπρεπε να πάρει παράσημο, αλλά ο Δήμος  Αργοστολίου που είναι υπεύθυνος  θα έπρεπε να έχει φτιάξει μια μονάδα νόμιμη. «Υπάρχουν καταγγελίες  ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή με το καταφύγιο και την νομιμότητα του και οι υπηρεσίες μας έπρεπε να το ελέγξουν και δημιουργείται πρόβλημα δημόσιας υγείας» εξήγησε ο κος Κουρής, σημειώνοντας ότι το καταφύγιο δεν θα κλείσει, αλλά δεν θα δέχεται άλλα ζώα.

«Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε τον Δήμο σε όποιες αδειοδοτήσεις μας ζητηθούν» επισήμανε ο καλεσμένος τονίζοντας ότι έχει αναφέρει πολλές φορές στον δήμο ότι θα τον στηρίξει εφόσον χρειαστεί. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα παρέχει βοήθεια και στον σύλλογο. «Ήδη έχουμε δώσει αρκετό χρόνο για να νομιμοποιηθεί το καταφύγιο  και δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε άλλο έτσι» υπογράμμισε.

  • ΜΙΝΕΤΟΣ

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» θέλοντας να δώσει τις δικές του εξηγήσεις στο θέμα που δημιουργήθηκε με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, αλλά και μια απάντηση στον κο Κουρή.

«Ο κος Κουρής υπέπεσε σε αντιφάσεις. Έριξε όλο το βάρος στον Δήμο Αργοστολίου, ενώ πριν από 10 χρόνια – όταν κατασκευάστηκε το καταφύγιο- ήταν δήμος Κεφαλονιάς» ανέφερε ο κος Μινέτος σημειώνοντας ότι το καταφύγιο φτιάχτηκε για να λύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα και σίγουρα οι προθέσεις του Δήμου Κεφαλονιάς ήταν καλές, αλλά έμειναν στις προθέσεις και δεν έκαναν καμία μελέτη και το άφησαν  χωρίς υποδομές, χωρίς άδεια…

Ο κος Μινέτος σημείωσε ότι στα χρόνια που μεσολάβησαν, ο κος Κουρής υπήρξε αντιπεριφερειάρχης  και περιφερειακός σύμβουλος και δεν είχε πει τίποτα  και τώρα στους 20 μήνες που είμαστε δημοτική αρχή μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε κάνει καμία ενέργεια.  «Αυτούς τους μήνες λοιπόν έχουμε κάνει μελέτη  για να σχεδιάσουμε ένα νόμιμο καταφύγιο με όλες τις προδιαγραφές: κτίριο διοίκησης, τουαλέτες, μαγειρίο, κτίριο διαμονής των ζώων» εξήγησε ο κος Μινέτος σημειώνοντας ότι έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από όλες τις υπηρεσίες, ακόμα και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η διαδικασία προχωράει. Παράλληλα τόνισε, ότι όταν υπέβαλλαν τον φάκελο στην  κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας για άδεια ίδρυσης και μας ενημέρωσαν ότι ο φάκελος είναι ελλιπής και τον συμπληρώνουμε. «Άρα υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία ένταξης- αδειοδότητσης ενός σύγχρονου καταφυγίου» υπογράμμισε.

«Αυτή η απόφαση (κλεισίματος καταφυγίου) εκτός από αναστάτωση δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο. Έχει ξεκινήσει και μια ψηφοφορία στο ίντερνετ  για να μην κλείσει το καταφύγιο και έχει σταλεί σε όλα τα sites της Ευρώπης» τόνισε ο κος Μινέτος επισημαίνοντας ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρχε αλληλογραφία και επικοινωνία των υπηρεσιών του δήμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και γνώριζαν που βρίσκονται οι διαδικασίες.

Ο κος Μινέτος εξέφρασε για ακόμα φορά την έκπληξη του για το ότι ο κος Κουρής δεν αναφέρει καθόλου τον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς ως υπεύθυνο. «Καταλαβαίνω ότι δέχτηκε μια πίεση από καταγγελίες για την συγκεκριμένη δομή και για να είμαι δίκαιος υπάρχει χρόνος να διευθετηθεί. Όμως εμείς έχουμε την μικρότερη ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Και ο κος Κουρής δεν έφυγε από την πολιτική ζωή του τόπου και ξέρει πως έχουν τα πράγματα» κατάληξε. 




00 inkefalonia general ad 300X250