Εκτεταμένες εργασίες στο Φισκάρδο από το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 13:11

Εκτεταμένες εργασίες στο Φισκάρδο από το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς

Εκτεταμένες εργασίες στο Φισκάρδο πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Μέρος των εργασιών αφορά την αποκατάσταση των συνεπειών του Ιανού, ενώ παράλληλα γίνεται αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού του λιμανιού της περιοχής, γεγονός που θα αναβαθμίσει τη συνολική εικόνα του πανέμορφου τοπίου.

Αναλυτικότερα :

  • Πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης του δαπέδου της αποβάθρας στη θέση «Απόλυτο» έναντι των καταστημάτων «ΚΙΒΩΤΟΣ» και «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».
  • Το παλαιό δάπεδο το οποίο υπέστη σημαντικές φθορές θα αποκατασταθεί και στο τέλος θα τοποθετηθούν πλάκες.
  • Πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης της ράμπας καθέλκυσης σκαφών. Σήμερα, έχει δημιουργηθεί κενό από τη βάση της ράμπας στο επίπεδο της θάλασσας έως τον πυθμένα με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η προσέλκυση σκαφών.
  • Επισκευάζονται τα κρηπιδώματα που υπέστησαν ζημιές με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σπηλαιώσεις σε πέντε σημεία.
  • Επισκευάζεται το κρηπίδωμα στο χώρο πρόσδεσης του επιβατηγού πλοίου της γραμμής , το οποιο είχε καταστραφεί, ενώ η δέστρα είχε αποκολληθεί..
  • Επανατοποθετούνται πλάκες μπροστά από τα καταστήματα «ΤΑΣΣΙΑ» και “CAPTAINS CABIN”.
  • Αποκαθίσταται η παραλιακή οδός έναντι του εστιατορίου «ΕΛΛΗ» η οποία έχει υποστεί καθίζηση και έχει δημιουργηθεί σπηλαίωση βάθους 1 μέτρου.

Συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω εργασιών είναι 24.617.71 ευρώ , συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ποσό το οποίο θα αντληθεί από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου.

Επιπρόσθετα, το Λιμενικό Ταμείο δαπανά 11.586.41 ευρώ , συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την προμήθεια νέων υλικών και φωτιστικών.

Συνολικά αντικαθίστανται 57 φωτιστικά , τα οποία βρίσκονταν είτε κατεστραμμένα , είτε με σημαντικές φθορές.

Με τις παραπάνω ενέργειες, γίνεται ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση της εικόνας ενός από τους σημαντικότερους προορισμούς του νησιού μας.

Το Λιμενικό Ταμείο δε και ο Πρόεδρος του κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, αποδεικνύουν έμπρακτα τη στήριξη τους σε μια περιοχή που συνεισφέρει πολλά στην τοπική μας οικονομία.

Όπως μαθαίνουμε, τόσο στο λιμάνι του Φισκάρδου, όσο και σε όλα τα υπόλοιπα λιμάνια ευθύνης του Λ.Τ. , επίκειται η τοποθέτηση νέων πιλαρ για παρεχόμενες υπηρεσίες στους σκαφάτους επισκέπτες του νησιού.

Το αναμένουμε με ενδιαφέρον καθώς θα βοηθήσει πολύ το νησί μας.




00 inkefalonia general ad 300X250