Στ. Σπαθής: «Ήταν μία καλή συμφωνία με την Condor προς όφελος των επαγγελματιών - Δεν στέκομαι σε μικροπολιτικές»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021 15:34

Στ. Σπαθής: «Ήταν μία καλή συμφωνία με την Condor προς όφελος των επαγγελματιών - Δεν στέκομαι σε μικροπολιτικές»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής για την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της εταιρείας Condor που θα συνδέσει την Κεφαλονιά με την Γερμανία.

Σχετικά ο κ. Σπαθής ανέφερε:

“Ως Επιμελητήριο έχουμε δείξει ότι είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και όταν χρειαστεί η αρωγή μας τους στηρίζουμε συνεχίζοντας και το έργο των προκατόχων μας.

Σε μια δύσκολη περίοδο, βλέποντας ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο καλά όσον αφορά τον τουρισμό και για τα δυο νησιά μας, με χαρά δεχτήκαμε την πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο και την ψηφίσαμε ομόφωνα”.

Στην συνέχεια ο κ.Σπαθής, αναφέρθηκε στο χρονικό της απόφασης που ελήφθη.

“Η πρόταση του κ. Γασπαρινάτου πριν έρθει προς συζήτηση στο Επιμελητήριο είχε συζητηθεί στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου.

Η πρόταση αφορούσε δύο εταιρείες, η μια είχε σχέση με την Γερμανική αγορά και η άλλη με την Ισπανική και προκρίθηκε η Γερμανική αγορά και η εταιρεία Condor .

Ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμαρχος Αργοστολίου απο εκπροσώπους των επαγγελματιών του Τουρισμού τοπικά και μας ζήτησε να “βάλουμε πλάτη” ως Επιμελητήριο.

Συνεχίζοντας την πολύ καλή συνεργασία που αναπτύξαμε τα δύο τελευταία χρόνια με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου που σε τόσο δύσκολους καιρούς για την χώρα και το νησί μας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την προβολή του τόπου μας, αποδεχθήκαμε με χαρά το αίτημα τους.

Εντάξαμε το θέμα αυτό σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να στηρίζει με τις δυνατότητες που φέρει κάθε δράση που έχει σχέση με το καλό των επαγγελματιών και των νησιών μας.

Ήταν μια καλή συμφωνία με την Condor, θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο συνδέοντας την Κεφαλονιά με το Ντίσελντορφ και ενδεχομένως στην συνέχεια και με άλλα αεροδρόμια της Γερμανίας, είναι τριετούς διάρκειας και προς όφελος των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Στην διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε κοινό στόχο να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες, γιατί είμαστε η φωνή τους.

Έχουμε κάνει αρκετές δράσεις, τελειώνουμε αυτή την περίοδο το πρόγραμμα Interreg IPACBC«Ελλάδα-Αλβανία 2014 – 2020» του οποίου εμείς είμαστε οι “ leader” και αφορά στην διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων ως προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας,(αναβίωση της αλλαγής της Ενετικής φρουράς στο Κάστρο της Άσσου.

Η αναβίωση αυτή θα προσελκύσει κόσμο και θα είναι προς όφελος της Κεφαλονιάς εάν συνεχίσουμε να αναβιώνουμε αυτό το δρώμενο και τα επόμενα χρόνια”.

Ο κ. Σπαθής ευχαρίστησε το προσωπικό του Επιμελητηρίου για την επιμέλεια του προγράμματος και ιδιαίτερα την κ. Δέσποινα Λάσκαρη η οποία πρωτοστατεί και μεριμνεί για την ολοκλήρωση του και κάλεσε τον κόσμο να το παρακολουθήσει εξαίροντας την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει.

Η πρώτη επίσημη της αναβίωσης της αλλαγής της Ενετικής φρουράς στο Κάστρο της Άσσου θα γίνει 4 Ιουνίου έξω από το Κάστρο της Άσσου.

Επιστρέφοντας στην χρηματοδότηση του προγράμματος της εταιρείας Condor που θα συνδέσει την Κεφαλονιά με την Γερμανία, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο αγκάλιασε αυτή την συμφωνία και μαζί με τον Δήμο Αργοστολίου θα την στηρίξουν οικονομικά.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του κ.Γιώργου Διαμαντή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου που σχολιάζει την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο κ.Σπαθής είπε αυτολεξεί:

“Δεν θα σταθώ σε μικροπολιτικές, το έχω αποδείξει και με την συνεργασία με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης τον κ.Γασπαρινάτο που τον έβαλα Αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο μας στα Νησιωτικά Επιμελητήρια.

Δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Στην προκειμένη περίπτωση ζητήθηκε βοήθεια απο το Επιμελητήριο, το

Επιμελητήριο στηρίζει. Με είδατε να βγάλω κάποια ανακοίνωση που να λέω τα ονόματα;

Εγώ ανέφερα τους φορείς με τους οποίους έχει γίνει η συνεργασία, δεν μπήκα σε λεπτομέρειες του ποιός και τι γιατί δεν ήμουν και παρών στην κουβέντα,άρα όλα αυτά που λέγονται και γράφονται είναι για άλλους λόγους.

Δεν θα μπω στην διαδικασία ,δεν με ενδιαφέρει και τι λέει ο συγκεκριμένος ,δεν ασχολούμαι πραγματικά.

Σε μικροπολιτικά παιχνίδια εγώ δεν μπαίνω, εγώ ενδιαφέρομαι για το καλό των επαγγελματιών, το έχω αποδείξει, είμαι δίπλα τους,το τηλέφωνο μου αλλά και το τηλέφωνο του Επιμελητηρίου χτυπούν συνέχεια και αυτό μπορούν να το πουν οι επαγγελματίες για το πόσο μεγάλη προσπάθεια γίνεται απο το Επιμελητήριο που τους εξυπηρετεί σε όλα και σε ότι χρειαστεί.

Είπα και θα το πω για μια ακόμη φορά, ότι το Επιμελητήριο έχει Νομικό Τμήμα ,έχει δικηγόρους, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Έχουν οι επιχειρηματίες στήριξη και βοήθεια.

Εμείς παράγουμε έργο και προσπαθούμε να βοηθήσουμε, δεν στέκομαι λοιπόν σ αυτά που λένε, δεν μ αγγίζουν ,εγώ προχωρώ μέχρι να τελειώσω την θητεία μου.

Όταν με το καλό τελειώσει η θητεία μας, οι επαγγελματίες θα κρίνουν την θητεία μας και το έργο που έχει κάνει ο Σπαθής και το Επιμελητήριο. Αν με κρίνουν θετικά, θα ξανα είμαι αν όχι, θα μείνω στην άκρη μου”

Τέλος για το άνοιγμα της αγοράς και της εστίασης ο κ Σπαθής έδωσε το δικό του στίγμα λέγοντας ότι ναι μεν οι επαγγελματίες της εστίασης του λιανεμπορίου και του τουρισμού δέχθηκαν με πολύ χαρά το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους βασιζόμενοι στην τουριστική σεζόν, όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμεναν με την ασάφεια που επικρατεί όσον αφορά τις αφίξεις .

Κατέθεσε την άποψη ότι θα πάνε καλά οι Ιούλιος ,Αύγουστος ,Σεπτέμβριος και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα έχουμε ένα δυνατό τρίμηνο, επισημαίνοντας ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/spathis-892-27-maiou-condor}




00 inkefalonia general ad 300X250