«Η Αγία Ευφημία τείνει να διαγραφεί από τον τουριστικό χάρτη»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 15:12

«Η Αγία Ευφημία τείνει να διαγραφεί από τον τουριστικό χάρτη»

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥΗ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης  Αφροδίτη Ανδρικοπούλου, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Ευφημία αλλά και σε άλλες δημοφιλείς περιοχές της Κεφαλονιάς, την στιγμή που αν και ο τουρισμός έχει ξεκινήσει, δεν έχουν γίνει απαραίτητα έργα μετά το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ.

«Η Αγία Ευφημία, ένα από τα ομορφότερα χωριά, το οποίο ειδικά φέτος τείνει να διαγραφεί από τον τουριστικό χάρτη. Πέρυσι κορωνοϊός, φέτος ΙΑΝΟΣ» ανέφερε φανερά απογοητευμένη η κα Ανδρικοπούλου και εξήγησε ότι από πέρυσι – μετά τον ΙΑΝΟ- το χωριό έχει παραμείνει, 10 μήνες μετά, όπως το άφησε η κακοκαιρία. «Το λιμάνι είναι βρώμικο. Ανέσυραν μόνο τα ιδιωτικά ασφαλισμένα σκάφη. Τα υπόλοιπα είναι στον βυθό» σημείωσε και πρόσθεσε :

«Οτιδήποτε άλλο έχει παραμείνει στο βυθό. Πλυντήρια , κουζίνες, ποδήλατα , πόρτες, καρέκλες, τραπέζια, κρασιά, μπύρες, ένα ολόκληρο super market , είναι όλο στο βυθό» (!).

Η αντιπρόεδρος τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν πιέσει τον Δήμο Σάμης πολλές φορές αλλά κρύβεται πίσω από την γραφειοκρατία. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «Ο Δήμος μας λέει ότι απαιτείται ένα χαρτί για μη τοξικότητα του λιμανιού. Ο Δήμαρχος μας έλεγε ότι τον Μάιο θα έρθουν γερανοί και άλλα μηχανήματα να καθαρίσουν τον βυθό. Τώρα μας λέει Ιούνιο με  Ιούλιο. Τον Ιούλιο όμως περιμένουμε τουρίστες».

Η κα Ανδρικοπούλου αναφέρθηκε και στον Μύρτο. Χαρακτήρισε «πονεμένο θέμα» την κατάσταση που επικρατεί στην δημοφιλή παραλία και υποστήριξε ότι: «Τον Μύρτο συστηματικά τον πολεμούν. Ανοίγει πάντα τελευταία ενώ υπάρχουν άλλες οργανωμένες παραλίες που ήδη έχουν ανοίξει. Αν πρόκειται να είναι σ’ αυτό το χάλι, ας την παρατήσουν». Μάλιστα σημείωσε ότι αν ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα (προσβασιμότητα, καθάρισμα κλπ), τότε ας μετατρέψουν τον Μύρτο σε μια παραλία σαν το Ναυάγιο της Ζακύνθου και όποιος θέλει να έχει πρόσβαση μόνο από την θάλασσα.

Η καλεσμένη αναφέρθηκε και στις κρατήσεις των τουριστών όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί έως τώρα. «Από κρατήσεις πάμε χάλια. Όλο ακυρώσεις έχουμε για όλο τον Ιούνιο. Από τον Ιούλιο περιμένουμε τουρίστες» επισήμανε και θύμισε ότι άλλες χρονιές τέτοια εποχή, η Αγία Ευφημία ήταν γεμάτη κόσμο.

Αναφερόμενη στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Αγίας Ευφημίας, η κα Ανδρικοπούλου επισήμανε και το θέμα των μετακινήσεων, εξηγώντας ότι θα πρέπει άμεσα να φτιαχτεί η γέφυρα του Χειμωνικού, για να μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τον Μύρτο αλλά και  για όσους θέλουν να πάνε σε άλλα μέρη του νησιού, δίνοντας και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Εγώ χρειάστηκε να πάω από την Αγία Ευφημία στο Ληξούρι και χρειάστηκα συνολικά να πάω και να γυρίσω, 5 ώρες». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλα τα έργα που θα γίνουν, πρέπει να γίνουν σωστά για να μην έχουμε χειρότερες καταστροφές σε ένα  καιρικό φαινόμενο σαν τον ΙΑΝΟ.

  • INKEFALONIA.GR : Απόλυτα δικαιολογημένη η οργή της κας Ανδρικοπούλου. Η Πολιτεία οφείλει να βοηθήσει το Δήμο Σάμης ώστε να ξεπεράσει γρήγορα την γραφειοκρατία κα να καθαριστεί το συντομότερο δυνατό το λιμάνι.




00 inkefalonia general ad 300X250