Μακριά από τις ανάγκες των νησιωτών η Levante, υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Πόρου - Ζητά να παρέμβει η Κυβέρνηση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 13:09

Μακριά από τις ανάγκες των νησιωτών η Levante, υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Πόρου - Ζητά να παρέμβει η Κυβέρνηση

Πόρος: Καμιά μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στο νησί μας εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Η κοινότητα πόρου Κεφαλονιάς, δηλώνει την αντίθεσή της στην μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τον Πόρο με το λιμάνι της Κυλλήνης, που ανακοίνωσε η Levante Ferries για τις 28 Μαΐου έως 15 Ιουλίου και η οποία, από 4 δρομολόγια τα περιορίζει σε 2 ανά ημέρα και σε ώρες που δεν εξυπηρετούν.

Τεράστια η κοινωνική ευθύνη της εταιρίας που με την εφαρμοζόμενη πολιτική της στην μείωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και με τις ώρες που επέλεξε, βρίσκεται μακριά από την εξυπηρέτηση και τις ανάγκες των νησιωτών. Γιατί οι ταξιδιώτες θα πρέπει ξυπνήσουν ξημερώματα για να πάρουν το πλοίο από τον Πόρο στις 05.00, ή θα πρέπει να φτάσουν μεσάνυχτα στην Αθήνα αν πάρουν το βραδινό δρομολόγιο στις 19.30.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η θαλάσσια συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιωτών, αλλά και των τουριστών εν όψει της τουριστικής περιόδου και να μη καταδικαστεί σε απομόνωση το νησί μας, καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα και να επανέλθουν τα δρομολόγια σε καθημερινή βάση όπως μέχρι και σήμερα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας πόρου

Οδυσσέας Γαλιατσάτος.