Γέφυρα - Χειμωνικό : Ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης, υποστηρίζει ο Τραυλός

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 11:10

Γέφυρα - Χειμωνικό : Ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης, υποστηρίζει ο Τραυλός

Υπογράφηκε σήμερα, μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Προγραμματική Σύμβαση, για την κατασκευή προσωρινής μεταλλικής γέφυρας τύπου Bailey προκειμένου να γεφυρωθεί η διάβαση του ποταμού Χειμωνικού, ‘έπειτα από την καταστροφή, της προ υπάρχουσας γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδερμα, λόγω της θεομηνίας ΙΑΝΟΣ.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί το πέρας των εξαιρετικά χρονοβόρων διοικητικών διαδικασιών που ακολούθησαν το αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από τον Οκτώβριο 2020 προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τόσο η κα Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων όσο και ο κ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης είχαν καθημερινή επαφή με το Υπουργείο και τον Διευθυντή της Μονάδας Μελετών Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ

( ΜΟΜΚΑ), προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης έχουμε ενημερωθεί ότι από το τέλος της εβδομάδας ξεκινούν οι πρώτες εργασίες για την τοποθέτηση της γέφυρας.

Μια αναγκαία και επιβεβλημένη ενέργεια για την Κεφαλονιά εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, μια υποχρέωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας μπαίνει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της.

Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την θετική του ανταπόκριση, τον Διευθυντή της Μονάδας Μελετών Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ ( ΜΟΜΚΑ) που αμέσως μετά την υποβολή του αιτήματός μας βρέθηκε στο επίμαχο σημείο για να μας υποδείξει τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας για την προσήλωσή τους στην επίτευξη του στόχου μας και κυρίως τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας για την μέχρι σήμερα υπομονή τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Σταύρος Π. Τραυλός




00 inkefalonia general ad 300X250