Χρ. Παυλάτος: «Καλύτερη η επιδημιολογική κατάσταση στην Κεφαλονιά, αλλά ο κόσμος δεν πρέπει να χαλαρώσει»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 09:29

Χρ. Παυλάτος: «Καλύτερη η επιδημιολογική κατάσταση στην Κεφαλονιά, αλλά ο κόσμος δεν πρέπει να χαλαρώσει»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ Κεφαλονιάς και γιατρός Χρήστος Παυλάτος για τους εμβολιασμούς, την πορεία της πανδημίας του Covid-19 στην Κεφαλονιά και για το Γενικό Νοσοκομείο.

Για τους εμβολιασμούς ο κ. Παυλάτος ανέφερε ότι προστέθηκε και το εμβόλιο της Johnson & Johnson και ότι θα υπάρχει και δεύτερη γραμμή για το συγκεκριμένο, ότι η προσέλευση του κόσμου είναι ικανοποιητική και προϊόντος του χρόνου θα αυξηθούν και τα εμβόλια, οπότε θα εμβολιασθεί περισσότερος κόσμος.

Πρόσθεσε επίσης:

 “Ο φόρτος για το νοσοκομείο είναι πάρα πολύ μεγάλος γιατί εμβολιάζει όλο τον πληθυσμό της Κεφαλονιάς και συνάμα καλύπτει και τις υποχρεώσεις του, όμως με τη σκέψη ότι βοηθάμε στο να απελευθερωθεί ο κόσμος και να προχωρήσουμε μπροστά, κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο.”

Στο ερώτημα εάν ο κόσμος επιλέγει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, απάντησε ότι μέχρι σήμερα το έχουν επιλέξει γύρω στα 50 άτομα και ότι όσο περνάνε οι μέρες θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Όσον αφορά τις παρενέργειες είπε ότι τοπικά δεν έχουν σημειωθεί και πέραν των όσων ακούγονται, όλα έχουν μια πιθανότητα παρενεργειών ,όμως το θέμα είναι να είναι διαχειρίσιμες.

Όσον αφορά την εικόνα της κλινικής covid του Νοσοκομείου αρχές Μαίου, ο κ. Παυλάτος είπε ότι είναι μια περίοδος σχετικής ηρεμίας, ότι νοσηλεύονται τρία περιστατικά τα οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πολύ σύντομα θα επιστρέψουν στα σπίτια τους ,ότι δεν βλέπει κάποια ανησυχητική κατάσταση προς το παρόν και ότι μετά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, θα φανεί τι εικόνα θα υπάρχει το επόμενο δεκαπενθήμερο.

 Τόνισε δε, ότι ο κόσμος δεν πρέπει να χαλαρώσει, να αποφεύγει τις συναθροίσεις πολλών ατόμων, να φοράει τις μάσκες του, να τηρεί τους υγειονομικούς κανόνες, γιατί οι εστίες υπάρχουν και εντός και εκτός Ελλάδος.

 Για το εάν είναι έτοιμο το νοσοκομείο εν όψει του ανοίγματος τους τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων που θα επιτραπούν συγχρόνως, απάντησε ότι το νοσοκομείο έχει αυτές τις δυνατότητες που έχει, έχει την κλινική covid με όσες διαθέσιμες κλίνες φέρει, όμως το θέμα είναι ότι δεν επαρκεί το προσωπικό.

 Και κατέληξε λέγοντας: “Χρειαζόμαστε παθολόγο, αναισθησιολόγο και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει και με την ΜΕΘ. Υπάρχει μια κίνηση να δοθούν και να προκηρυχθούν θέσεις εντατικολόγων, όμως ακόμα κάτι χειροπιαστό δεν έχουμε. Είναι δύσκολη η περίοδος και είναι ειδικότητες δυσεύρετες ,ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.”

 Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/mera-meshmeri}