Μαρίνα Βεργωτή: «Ο περίπλους γίνεται για καλό σκοπό. Ο Δημήτρης έχει μέσα του τον εθελοντισμό»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 09:06

Μαρίνα Βεργωτή: «Ο περίπλους γίνεται για καλό σκοπό. Ο Δημήτρης έχει μέσα του τον εθελοντισμό»

Η Μαρίνα Βεργωτή φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5. Με την υπερηφάνεια και την συγκίνηση της μητέρας μίλησε για τον περίπλου της Κεφαλονιάς, που επιχειρεί αυτές τις μέρες ο γιος της Δημήτρης Βερούτης.

«Είμαι πολύ συγκινημένη με τον γιο μου αλλά και με τα άλλα παιδιά που τον συνοδεύουν και που όλο αυτό το κάνουν για τον τόπο τους» ανέφερε η κα Βεργωτή. Παράλληλα προσπάθησε να εξηγήσει πως και γιατί αποφάσισε ο γιος της να πραγματοποιήσει τον περίπλου. «Ο Δημήτρης έκανε εκδρομές και πεζοπορίες με τον Γιώργο Ποταμιάνο και του είχε εκφράσει την επιθυμία να κάνουν τον περίπλου της Κεφαλονιάς, αλλά όταν του το είχε πει ο Γιώργος του εξήγησε ότι είναι μικρός για κάτι τέτοιο. Όταν είδε ότι μπορεί να το κάνει και να τα καταφέρει τον παρότρυνε να το κάνει και αποφάσισαν να γίνει για καλό σκοπό» υποστήριξε η κα Βεργωτή.

Η καλεσμένη αναφέρθηκε και στον σκοπό αυτού του εγχειρήματος, που είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για το Νοσοκομείο αλλά και για την ΕΟΔ Λειβαθούς, οπού ο Δημήτρης προσφέρει εθελοντικά. «Ο εθελοντισμός είναι μέσα του. Και εγώ από μικρή ήθελα να προσφέρω. Μεγαλώνοντας μαθαίναμε τον εθελοντισμό. Αυτό το βλέπει ο Δημήτρης» σημείωσε. Επίσης, ενημέρωσε με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει κάποιος, ώστε να μαζευτεί ένα ποσό για τους σκοπούς που γίνεται ο περίπλους. «Όποιος θέλει μπορεί να δώσει την προσφορά του στο www.desmos.org. Ακόμα και η πιο μικρή βοήθεια είναι σημαντική» κατέληξε.

Με την ιδιότητά της ως μέλος της Τουριστική Επιτροπής, η κα Βεργωτή μίλησε για την επερχόμενη τουριστική περίοδο και τα μηνύματα που υπάρχουν. «Είμαστε έτοιμοι. Αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε τι θα ανακοινώσουν οι άλλες χώρες και που θα κατατάξουν την Ελλάδα (στις τουριστικές τους οδηγίες κλπ.). Παράλληλα μα ενδιαφέρει να μην υπάρξουν ακυρώσεις προγραμματισμένων πτήσεων» τόνισε.

Για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού έκανε λόγο η καλεσμένη, δίνοντας έμφαση στον καταδυτικό τουρισμό, ο οποίος προτάθηκε από την τουριστική επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα: «Προτείναμε να οργανωθούν θεματικές εβδομάδες και μέσα σε αυτές προτείναμε τον καταδυτικό τουρισμό. Κάναμε κάλεσμα σε όσους ασχολούνται για να προτείνουν ιδέες και να το οργανώσουν. Μέχρι τώρα γνωρίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον».

Η κα Βεργωτή εξήγησε ότι οι θεματικές εβδομάδες που διοργανώνονται κατά καιρούς, όπως εβδομάδες γαστρονομίας, φύσης, καταδύσεων βοηθούν στην προβολή του νησιού στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να τονιστεί ότι η Κεφαλονιά δεν είναι μόνος ήλιος και θάλασσα.