Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά- 6 Μάη Απεργούμε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 15:20

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά- 6 Μάη Απεργούμε

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ
ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συναδέλφισσα-συνάδελφε,

135 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο Μάη στο Σικάγο που καθιέρωσε τo 8ωρο, και 101 χρόνια από την κατάκτηση του στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει και να νομιμοποιήσει την υπερωριακή 10ωρη απλήρωτη εργασία. Έρχεται να νομιμοποιήσει την πλήρη απελευθέρωση των όρων δουλειάς και να διαλύσει τη ζωή μας, τους μισθούς μας, τον εργάσιμο χρόνο.

Μέσω του πρωθυπουργού, Κυρ.Μητσοτάκη, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία κοροϊδεύουν σε ζωντανή μετάδοση τους εργαζόμενους. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως η κυβέρνηση «τιμάει» έμπρακτα την
Εργατική Πρωτομαγιά με το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζει λες και στην πράξη είναι ισότιμος ο εργοδότης και ο εργατοϋπάλληλος. Είναι πρόκληση ιδιαίτερα για τους εμποροϋπαλλήλους που ήδη εργάζονται όπως, όσο και όποτε θέλει η εργοδοσία, με πλήρη ευελιξία, με ατομικές συμβάσεις που αποτυπώνουν την υπερωριακή απλήρωτη εργασία, με 10ωρα και 12ωρα. Που καλούνται να εργαστούν ακόμα και σε μέρες επίσημων αργιών, όπως σήμερα 4 Μάη, σχεδόν όλες τις Κυριακές του χρόνου, όχι 4 αλλά και τις 7 ημέρες της εβδομάδας. Που οι άδειες τους και τα ρεπό τους ρυθμίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Εμείς μετράμε νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους, ένα δημόσιο σύστημα υγείας να ρημάζει και να πεθαίνουν ασθενείς στα ράντζα των νοσοκομείων – μιας νόσου, τους χώρους εργασίας να είναι υγειονομικές βόμβες. Αυτοί μετράνε κέρδη, κάνουν κουρελόχαρτο τα όποια υγειονομικά πρωτοκόλλα υπάρχουν και αποθεώνουν την ατομική ευθύνη. Δεν έχουν πάρει εδώ και ένα χρόνο κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την υγεία των εργαζομένων.

Λέμε ως εδώ!
Η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα περάσει αναίμακτα τις ανατροπές του αιώνα! Ότι θα συνεχίσει να ρημάζει τις ζωές μας.
Εμάς θα μας βρουν απέναντι τους!

Τώρα παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Στο νομοσχέδιο που τινάζει τη ζωή μας στον αέρα έχουμε μια και μόνο επιλογή, να δυναμώσουμε τον αγώνα με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες. Να απαντήσουμε σε ότι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει κάθε φωνή που αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες, που διεκδικεί ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία 6 Μάη που προκήρυξε το Εργατικό μας Κέντρο, από κοινού με σχεδόν 380 άλλα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία από όλη τη χώρα!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
6 ΜΑΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ